1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. 2021’de Eğitimde Dijitalleşme Gündemde Olacak

2021’de Eğitimde Dijitalleşme Gündemde Olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 yılında eğitim alanında atılacak adımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dijital eğitimin alternatif olarak devam edeceğini belirten Selçuk, tablet dağıtımlarına da devam edileceğini belirtti. 2020 yılındaki eğitim deneyiminin ardından 2021 yılında dijitalleşme çalışmalarının gündemde olacağını açıklayan Ziya Selçuk, öğrencilerin üretime yönlendirilmesi noktasında da yeni adımlar atılacağını belirtti.

2021'de Eğitimde Dijitalleşme Gündemde Olacak

2020 yılı Covid-19 salgını sebebi ile tüm alanlarda yeni deneyimleri zorunlu kıldı. Salgın sürecinde zorunlu olarak artan dijitalleşme çalışmalarının önemi de gündeme geldi. Salgın sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri de eğitim oldu. Eğitim alanında yaşanan değişimlerde 2020 yılında öğrenciler tablet ve bilgisayarların başında yeni bir öğrenme biçimi ile karşı karşıya kaldı. Covid-19 salgını gibi beklenmedik durumlarda rahatlıkla geçiş yapılabilmesi için 2021 yılında da eğitimde dijitalleşme çalışmaları devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı eğitim deneyiminin ardından 2021 yılı için hedeflenen ve planlanan değişikliklerle ilgili yeni kararlar aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan yeni dönem planlarında eğitimde dijitalleşme alanının gündemde yer alacak olması dikkat çekti. Bakan Selçuk yeni dönemde yüz yüze eğitim ve dijital eğitimin harmanlanacağını belirtti. Bu süreçte dijitalleşmenin öneminin anlaşıldığını aktaran Selçuk, öğrencilere tablet dağıtımının devam edeceğini ve üretime yönlendirme noktasında yeni projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Tablet Dağıtımı Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 yılında 500 bin tablet dağıtımı çalışmasının devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2020 yılında başlatılan içinde 25 GB internet olan 500 bin tablet dağıtımının 2021 yılında tamamlanacağını aktaran Ziya Selçuk, interneti olamayan ve EBA sistemine giriş yapamayan öğrencilere ulaşmak için çabalandığını aktardı. Bakan Selçuk yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşların ve özel kuruluşların desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.

Dijital Eğitim Alternatif Olarak Kullanılacak, Eğitim Çeşitleri Harmanlanacak

Bakan Selçuk’un en dikkat çeken açıklaması ile dijital eğitim noktasında yeni adımların atılacağını belirtmesi oldu. Afet ve salgın gibi olası felaketlerde eğitimin aktif olarak devam edebilmesi gerektiğini belirten Bakan Selçuk, dijital eğitimin yüz yüze eğitim için alternatif haline getirileceğini açıkladı. Güvenli okullaşma ve uzaktan eğitim projelerinin planlandığını belirten Selçuk, yeni dönemde yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin harmanlanacağını belirtti. Bu iki çeşit eğitimin harmanlanması ile okul dışında da eğitimin devam edeceğini aktaran Selçuk, eğitimde dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı.

2021 Hedefi Bilgileri Üretime Dönüştürebilme Olacak

Bakan Selçuk’un konuşmasında bahsettiği diğer bir proje ise tasarım ve beceri atölyelerin sayısının arttırılmasına yönelik oldu. Öğrencilerin bilgilerini üretime geçirmelerinin öneminden bahseden Selçuk, 100 bin tasarım ve beceri atölyesi hedefinin olduğunu belirtti. Robotik, ahşap, drama gibi alanlar başta olmak üzere birçok farklı alanda atölyelerin aktif hale getirileceğini belirten Bakan Selçuk, öğrencilerin üretime yönlendirileceğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap