1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. 250 TL’ye Koronavirüs Kovid 19 testi

250 TL’ye Koronavirüs Kovid 19 testi

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Kovid 19 test ücretlerini gösteren asgari ve azami tarifeyigösteren yazıyı tüm illere ve sağlık kuruluşlarına gönderdi.

250 TL’ye Koronavirüs Kovid 19 testi

Sağlık Bakanlığı tüm illere gönderdiği yazıda  koronavirüs (Kovid-19) test ücretlerini gösteren tarifeyi tüm illere ve sağlık kuruluşlarına gönderdi.

Koronavirüs Kovid 19 test ücreti en fazla  250 TL

Konavirüs hastalığı kapsamında kişilerin talepleri üzerine yapılacak olan Kovid-19 testleri için düzenleme yapıldığı  hatırlatılan Sağlık bakanlığı yazısında, KDV izolasyon işlem bedeli dahil olmak üzere  Kovid-19 test bedelinin  en fazla 250 TL olduğu belirtildi.

Ruhsatı olan tüm kuruluşlarda Kovid 19 testi yapılabilecek

Yazıya göre salgınla mücadele kapsamında Kovid-19 (koronavirüs)  testinin yurt dışı seyahati yapacak olan kişilere (giden/gelen), profesyonel sporculara müsabaka öncesi olası şüphe ve taramalarında ve sadece Kovid-19 hastalığı şüphesiyle başvuran kişilere, mikrobiyoloji Laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlarda, Genetik Hastalıklar Tanı/Değerlendirme Merkezlerinde ve Tıbbi Biyokimya Laboratuvarlarında yapma iznini verildiği hatırlatıldı.

Teste 500 TL ödeyen Fatih Altaylı veryansın etmişti

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) test fiyatlarıyla ilgili olarak bir yazı kaleme alan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Sağlık Bakanı korona testinde üst limit 250 lira diyor ancak özel hastanede 500 liraya korona testi yaptırdım. İsterse kredi kartı ekstramı gönderirim” şeklinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sitemini iletmişti.

250 TL tarifesie uymayana cezalar geliyor

Bunun üzerine  Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Kovid-19 test ücretlerine ilişkin bir yazıyı  tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere göndererek  Kovid-19 testi için sağlık kuruluşlarına başvurularda, belirlenen fiyat tarifesinin dışındaki uygulamalar için yaptırım uygulanacağı bildirildi.

 

 

Yorum Yap

Yorum Yap