1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Bilim Kurulu Üyesinden Rehavet Uyarısı

Bilim Kurulu Üyesinden Rehavet Uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz Covid-19 salgın sürecinin gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Prof. Dr. Gündüz son dönemlerde sıkı tedbirlerin uygulanması ile vaka sayılarında ciddi bir düşüşün yakalandığını belirtti. Bununla beraber vaka sayılarındaki düşüşün salgını ortadan kaldırmadığına dikkat çeken Gündüz, vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını ve önlemlere uymaya devam etmelerini istedi. Gündüz aksi takdirde 2 hafta içinde vaka sayılarının yeniden yükseleceğini belirtti.

Bilim Kurulu Üyesinden Rehavet Uyarısı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Covid-19 salgını ile mücadele süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vaka sayılarındaki düşüşe ve aşılama uygulamalarının hızlanmasına dikkat çeken Gündüz, bu olumlu gidişatın insanları rehavete düşürmemesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Gündüz: Sıkı Tedbirlerin Sonucunda Vaka Sayıları Düştü

Prof. Dr. Gündüz açıklamalarında son dönemlerde vaka sayılarında ciddi düşüşler olduğunu belirttiği açıklamasında aşı takviminin de plana uygun şekilde uygulandığını belirtti. Vaka sayılardaki düşüşü alınan sert tedbir kararlarına bağlayan Prof. Dr. Gündüz, yasaklara uyulmasının vaka sayılarında azalmayı yarattığını açıkladı. Vaka sayılarındaki azalmanın sıkı önlemler alınmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Gündüz, bu olumlu gidişatın insanları rehavete sevk etmemesi gerektiğini belirtti. Hem vaka sayılarındaki düşüşün hem de aşılama uygulamalarının hız kazanmasının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Gündüz insanların tedbirlere uymaya devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Vaka Sayılarının Düşmesi Rehavet Yaratmamalı

Prof. Dr. Gündüz vaka sayılarında düşüş yaşanmasının salgının ortadan kalktığını göstermediğini belirterek, insanların tedbir kararlarına uymaya devam etmeleri gerektiğini, rehavete kapılma durumunda salgının 2 hafta içinde eski haline geleceğini açıkladı. Vaka sayılarında yaşanan düşüşlerin tedbirlere tam anlamı ile uyulduğunun göstergesi olduğunu açıklayan Gündüz, bu tavrın değişmesi sonucunda vaka sayılarında da değişiklikler olacağını belirtti. Aşı takvimi sonuçlanana kadar vatandaşların tüm tedbirlere aynı şekilde uymasının kritik olduğunu belirten Gündüz, toplumun büyük bir bölümünün bağışıklık kazanması gerektiğini ve bu bağışıklık kazanılana kadar önlemlerin devam etmesi gerektiğini aktardı.

Prof. Dr. Gündüz: Aşı Sırası Gelenler Mutlaka Aşılanmalı

İnsanları toplumun büyük bir kısmı aşılanana kadar rehavete kapılmamaları ve tedbirlerin gevşetilmemesi konusunda uyaran Prof. Dr. Gündüz, aşılanmanın önemine de vurgu yaptı. Toplumsal bağışıklığın ancak aşı ile sağlanabileceğini belirten Gündüz aşılama takvimi tamamlanana kadar tedbirlerin esnetilmemesi gerektiğini açıklarken, sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı vurulması gerektiğini de belirtti. Salgındaki gidişatın umut vermesi ancak rehavet yaratmaması gerektiğini açıklayan Gündüz, daha iyi bir yaza girmeyi beklediğini de açıkladı.

İnaktif Aşılar Virüse Karşı Daha Etkin

Prof. Dr. Gündüz açıklamasında CoronaVac aşısının etkinliği hakkında da olumlu açıklamalarda bulundu. Aşılamanın başlaması ile başta oluşan önyargının yıkıldığını belirten Gündüz, inaktif aşıların virüse karşı daha etkili olduğunu ve Avrupa ülkelerinin de inaktif aşıya yönelmeye başladığını belirtti.