1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Sokağa Çıkma Saatleri Güncellendi!

Sokağa Çıkma Saatleri Güncellendi!

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Türkiye genelinde yeni risk haritası açıklandı. Kabine toplantısının ardından risk gruplarına göre hangi illerde normalleşmenin başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma yasaklarının esnetileceğini belirtti.

Sokağa Çıkma Saatleri Güncellendi!

1 mart itibarıyla kademeli normalleşme için beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Yapılan kabine toplantısı sonrası kademeli normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı risk seviyesine göre yerinde karar uygulamasının geçerli olduğunu hatırlatırken Türkiye genelinde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı ve saatlerin uzatıldığı illeri açıkladı. Risk seviyelerine göre mavi ve sarı renkteki orta ve düşük riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılırken, kırmızı ve turuncu olan riskli ve çok riskli illerde sokağa çıkma kısıtlamasının sürelerinin uzatılacağı açıklamalar arasında yer aldı.

Düşük ve Orta Riskli İller

Cumhurbaşkanı’nın açıklaması ardından sokağa çıkma yasağının kalkacağı iller merak edilmeye başladı. Kısıtlamanın sona ereceği düşük riskli (mavi renkli) iller arasında Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt, Batman, Şırnak, Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Diyarbakır ve Muş gibi iller alırken yasağın kalkacağı orta riskli iller arasında Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Gaziantep, Sivas, Elazığ ve Kars illeri yer aldı. Hafta içi her akşam saat 21.00 ile 05.00 arasında Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek, belirtilen illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.  Orta ve düşük riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması da sona erecek.

Kısıtlama Saatleri Genişletilecek

Yüksek riskli ve çok yüksek riskli bölgelerde sokağa çıkma kısıtlamasının saatlerin genişletileceğini Cumhurbaşkanı açıkladı. Aralarında İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir, Antalya, Muğla, Kütahya, Niğde, Zonguldak ve Mersin gibi illerin yer aldığı yüksek riskli iller ile haritada kırmızı renk ile gösterilen  Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon ve Adıyaman gibi çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması saatleri genişleterek uygulanmaya devam edilecek. Hafta sonu sadece pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması tüm vatandaşlar için uygulanacak. 65 yaş üstü yaşlılar ve 20 yaş altı genç vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması gevşetilerek uygulanacak.

Düşük Risk Altında Yüz Yüze Eğitime Geçilecek

Sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği düşük ve orta riskli illerde tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilecek. Yüksek ve çok yüksek risk altında olan illerde ise okul öncesi kurumlar, ilkokullar ve 8.-12. Sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. Lise düzeyindeki eğitim kurumlarında sadece sınavlar yüz yüze yapılacak.