1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Google Pay Citibank İle Dijital Alan Açılıyor

Google Pay Citibank İle Dijital Alan Açılıyor

Google, Google Pay uygulaması üzerinde yeniliğe gidiyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google bu yeni teknoloji ile çevrim içi çek ve tasarruf hesaplarının kullanımını mümkün kılacak. Citibank ile ortaklık kurulan bu proje sayesinde Citibank müşterileri hesaplarına Google Pay üzerinden ulaşabilecek.

Google Pay Citibank İle Dijital Alan Açılıyor

Dijital bankacılık uygulamalarının giderek arttığı bugünler, Google Pay sayesinde yeni bir alan daha açılacak. Google Pay ve Citibank ortaklığı sayesinde çevrimiçi çek ve tasarruf hesaplarının kullanımını mümkün kılan Plex hizmeti kullanılmaya başlanacak.

Google Pay ve Citibank ortaklığı ile sunulan Plex hizmeti ile Citibank müşterileri Google Pay üzerinden hesaplarına erişebilecekler. Başlatılan bu yeni dijital uygulama ile Citibank’ın müşteri kitlesinde değişiklik yaratması ve Google’ın da dijital bankacılık alanında yenilikler yapması sağlanacak.

Google Dijital Bankacılık Sektörüne Girecek

Uygulamaya konulacak Citi Plax Hesabı ile ilgili yetkili birçok isimden de açıklama geldi. Google Pay ortaklığı ve desteği sayesinde kısa sürede geliştirilen uygulama ile ilgili mobil bankacılık deneyimlerine bir yenisinin eklenmesinin amaçlandığı ve önemli olanın akıcı bir kullanım sağlamak olduğu söylendi.

ABD Tüketici Bankacılığı CEO’su Anand Selva Citi Plex Hesabı ile %100 oranında dijital ve farklı bir kullanım yaratmak istediklerini ve bu proje için Google ile 1 yıldır işbirliği içinde olduklarını açıkladı. Selva bu proje ile akıcı, sorunsuz ve gelişmiş bir deneyim yaşanacağını da aktardı.

Citibank Müşterileri Hesaplarına Doğrudan Ulaşabilecekler

Google Pay ve Citibank işbirliği ile uygulanacak olan Citi Plex Hesabı ile müşteriler hesaplarına hiç olmadığı kadar kolay erişim sağlayabilecekler. Citibank müşterileri hesaplarına Google Pay üzerinden doğrudan erişim sağlayabilecekler. Citi Plex Hesabı ile hesabın sürekli kullanılabilir olacağı ve sorunsuz kullanılacağı ile ilgili açıklamalar da yapıldı.

Jane Fraser: Yeni Müşteri Kitlesine Ulaşmayı Amaçlıyoruz

Citibank CEO’su ve başkanı Jane Fraser, uygulamanın neyi hedeflediği ve ortaklığın amacı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Jane Fraser Google ile kurulan işbirliğinin hem gelişmiş bir teknoloji hem de müşteri kitlesinde değişiklik için gerekli olduğunu ve bu açılardan çok önemli olduğunu açıkladı. Fraser bu proje ve ortaklık ile yeni bir kitle edinmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Fraser, bu projenin bankanın ölçeğini büyütmek konusunda büyük destek ve yeni bir platform seçeneği sağladığını açıkladı. Yeni uygulama ile mevcut ilişkilerini daha iyi seviyeye taşıyacaklarını düşünen Fraser, yeni nesil müşteri kitlesine de bu şekilde ulaşabileceklerini düşünüyor.

Plex Hesabının Birçok Avantajı Olacak

Ciitbank, Google Pay üzerinden kullanılacak Plex hesabının avantajları ile ilgili de açıklama yaptı. Müşterilerin bu uygulamayı kullanmak için aylık hesap ücreti ödemeyeceğini duyuran banka hesapta bulundurulması gereken minimum bir miktarda bulunmadığını açıkladı. Hesaba çok kolay erişim sağlanabilecek, kullanmak için ise uygulamayı indirip aktif hale gelmesini beklemek yeterli olacak.

Yorum Yap

Yorum Yap