1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Adalet Bakanlığı’na 40 Memur Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı’na 40 Memur Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı KPSS puanına göre personel alımı yapacak. KPSS puanı 70 ve üzeri olan vatandaşların başvuruda bulunabileceği alımlar için internet üzerinden başvuru yapacak. Koruma ve güvenlik görevlisi alımlarının yapılacağı personel alımının başvuru tarihi ve başvuru şartları ise merak konusu oldu. Başvurular 4 Ocak 2021 tarihinde başlayacak.

Adalet Bakanlığı'na 40 Memur Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. 2021 yılı için Adalet Bakanlığı’na koruma ve güvenlik için 40 kişi alınacak. Yapılacak memur alımları için KPSS puanı 70 ve üzeri olan kişiler başvuruda bulunabilecek. Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınavlarla personel alım sonuçları belli olacak, personel alımlarında mülakatlara alım yapılacak kişi sayısının 3 katı aday davet edilecek. Başvuruların ne zaman başladığı ve nasıl yapılacağı, başvuru şartlarının neler olduğu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Genel Şartlar Neler?

Adalet Bakanlığı’na alımı yapılacak 40 personel için hem özel hem de genel şartların taşınması gerekiyor. Aday olunan pozisyonun özel şartları olmakla beraber personel alımı için başvuru yapacak tüm adayların taşıması gereken özel şartlarda bulunuyor.

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuru yapacak adayların sağlaması gereken genel şartların başında 657 sayısı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartların taşınması yer alıyor. Bununla beraber başvuru yapacak adayların güvenlik soruşturmasını başarılı şekilde geçmesi ve yeterli KPSS puanına sahip olması gerekiyor. KPSS puanı yeterliliği ise lisans mezunları için 2020 yılı sınavında KPSSP3 türünde, önlisans mezunları için KPSSP93 türünde ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 türünde 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor. Adalet Bakanlığı personel alımı için aday olacak kişilerde aranan son şart ise askerlikle ilişkisi bulunmamak, askerliğini tamamlamış ya da askerliği gelmemiş olan kişiler başvuruda bulunabiliyor.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Özel Şartlar Neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuruda bulunacak kişilerin sağlaması gerektiği genel şartların yanı sıra yapılacak alım için sağlanması gereken özel şartlarda bulunuyor. Yapılacak bu alım için adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Lise ya da dengi bir okuldan mezun olmayan kişiler bu alım için başvuruda bulunamıyor. Başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından küçük olması gerekiyor. Erkekler için 1.70 kadınlar için ise 1.60 boyundan daha kısa olmamak gerekiyor. Başvuru yapılacak görevin yerine getirilmesine engel olacak zihinsel ya da bedensel bir engele sahip olunmaması gerekiyor. Boy kilo endeksinin uyumlu olması gerekiyor.

Adalet Bakanlığı Memur Alımları İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak, Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığı personel alımı için gerekli özel ve genel şartları taşıyan adaylar başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. 4 Ocak 2021 tarihinde başlayan personel alımı başvuruları 15 Ocak 2021 günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular e-devlet üzerinden online olarak yapılacak.

Yorum Yap

Yorum Yap