1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Almanya’da Covid-19 Tedbirleri Arttırılacak

Almanya’da Covid-19 Tedbirleri Arttırılacak

Covid-19 vaka ve ölüm sayıların üst sıralarda yer alan Almanya Covid-19 ile mücadele için yeni önlem kararları almaya devam ediyor. Eyalet yönetimleri tarafından uygulanan önlem kararlarına yenileri eklendi. Almanya’nın birçok farklı eyaletinden yeni önlem kararları ile ilgili eyalet başbakanları açıklamalarda bulundu.

Almanya'da Covid-19 Tedbirleri Arttırılacak

Covid-19 salgını ile ilgili yaşanan olumlu gelişmelere rağmen vaka sayıları yükselmeye devam ediyor. Covid-19 salgınının etkisinin en fazla görüldüğü ülkeler arasında yer alan ve çok ciddi vaka sayısına sahip olan Almanya yeni tedbir kararları almaya başladı. Alınan önlem kararlarının vaka sayılarında beklenen düşüşü yaşatmaması ve riskin çok daha artmasına yönelik Almanya’daki birçok eyalet başbakanı, kendi bölgelerinde alınacak yeni önlem kararlarını açıkladı.

Almanya’da durumunda çok daha vahim olduğu Saksonya eyaletinde, Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde ve Hessen eyaletinde alınacak yeni kararlar açıklandı. Eyalet başbakanları sıkılaştırdıkları tedbir kararlarının ne zamana kadar geçerli olacağını da açıklamalarında belirtti.

Saksonya Eyaletinde Durumun Ciddiyeti Artıyor

Almanya’da Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kritschmer, Dresden kentinde basın toplantısı düzenledi. Salgının gidişatı hakkında değerlendirme yapan Kritschmer salgına yaönelik alınan yeni önlem kararlarını da açıkladı.

Saksonya Eyaleti Başbakanı Covid-19 virüsünün geçen ilkbahar dönemine göre çok daha fazla olduğunu ve durumun şuan çok kötü olduğunu açıkladı. İnsanların salgını yeteri kadar ciddiye almadığını da dile getiren Michael Kritschmer şuana kadar alınan önlemlerin yeterli olmadığını aktardı. Kristschmer eyaletteki hastanelerin kapasite sınırına geldiğini vurgulayarak virüsün daha fazla yayılmasını engellemek için harekete geçilmesi gerektiğini söyleyerek, yeni önlemlerin alınacağını belirtti. Saksonya Eyaleti Başbakanı gelecek hafta itibari ile okul ve kreşlerin kapatılacağını açıkladı. Süpermarket ve temel ihtiyaç ürünlerini satan marketler dışında her yerin kapanacağını açıklayan Krtischmer yeni önlemlerin 10 ocak tarihine kadar geçerli olacağını söyledi.

Michael Krtschmer’in düzenlediği basın toplantısına katılan Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Martin  Ludig de yaşlı ve bakım evlerindeki tedbirlerin arttırılacağını, kamusal alanda alkol tüketiminin yasaklanacağını söyledi. Saksonya eyaletinde 14 aralıkta uygulanmaya başlanacak yeni tedbirler 10 ocak tarihine kadar geçerli olacak.

Manuela Schwesig: Okullarda Uzaktan Eğitime Geçilecek

Almanya’da Covid-19 salgınına yönelik yeni tedbirlerin alındığı diğer eyalet ise Meclenburg-Vorpommern eyaleti oldu. Eyalet başbakanı Manuela Schwesig Eyalet Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaparak yeni önlem kararlarını açıkladı. İnsanları yoğun olarak bulunduğu meydanlarda maske takma zorunluluğunun olacağını açıklayan Schwesig, vakanın yoğun olduğu bölgelerde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını da aktardı. Okullarında da 7. sınıflar dışında uzaktan eğitime geçeceğini açıklayan Schwesig yasakların 8 ocak tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Hessen Eyaletinde Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde de sokağa çıkma kararı alındığı açıklandı. Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier 11 aralıktan itibaren 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap