1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Almanya’dan Türkiye’ye Yaptırım Açıklaması

Almanya’dan Türkiye’ye Yaptırım Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD’den Türkiye’ye uygulanan yaptırımlarla ilgili açıklama yaptı. Maas Almanya’nın ABD’nin Türkiye’ye silah ambargosu uygulamasını doğru bulmadıklarını açıkladı. Stratejik açıdan yanlış bir hamle olduğunu belirttiği yaptırım ile ilgili değerlendirme yapan Maas, Doğu Akdeniz meselesine de değindi.

Almanya'dan Türkiye'ye Yaptırım Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Alman haber ajansı dph’ya mülakat verdi. Verdiği mülakatta Türkiye’ye uygulanan yaptırım ve Doğu Akdeniz meselesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Maas, çarpıcı açıklamaları ile dünya gündeminde yer tuttu. Heiko Maas açıklamalarında ABD’nin silah ambargosunu doğru bulmadıklarını belirtmenin yanı sıra, Doğu Akdeniz meselesin diplomatik bir çözüme ulaşılamadığını da kabul etti. Maas’ın Türkiye taraftarı açıklamaları dikkat çekerken, kısa süre önce ABD ile stratejik işbirliği planlarından bahseden Almanya’nın bu tavrı dikkat çekti. Almanya’nın ABD’nin yaptırımı ile ilgili açıklamalarının ABD ile ilişkiler üzerinde nasıl etkisi olacağı merak konusu oldu.

ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları hem Türkiye’nin NATO üyesi olması açısından hem de stratejik bir hamle olarak değerlendiren Maas, ABD’ye çeşitli eleştiriler sundu. Türkiye’nin ABD’nin yaptırımları karşısında Rusya’dan kolayca silah alabildiğine de dikkat çeken Maas, yaptırım uygulamanın doğru bir yol olmadığının altını çizdi.

Heiko Mass ABD’nin Türkiye Ambargosunu Eleştirdi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan ABD’yi sinirlendirecek açıklamalar geldi. ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosu hakkında Almanya haber ajansı dph’ya verdiği mülakatta eleştirel açıklamalarda bulunan Heiko Maas’a nasıl bir yanıt geleceği ise merak konusu oldu.

Heiko Maas yaptığı açıklamada ABD’nin silah ambargosu uygulamasının doğru bir yol olmadığına dikkat çekerek, bu hamleyi stratejik olarak hatalı bulduğunu belirtti. Uygulanan silah ambargosu ile ilgili olarak” Bir NATO üyesine bunu yapmak kolay değil” şeklinde açıklamalarda bulunan Heiko Maas Türkiye’nin Rusya ile olan silah alışverişine de değindi. Maas NATO üyesi olan Türkiye’nin ABD’den füze alamadığı için Rusya’dan silah almakta sıkıntı çekmediğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Yunanistan Krizinde İlerleme Kaydedilemedi

Almanya Dışişleri Bakanı Maas’ın dikkat çektiği tek konu ABD’nin silah yaptırımı olmadı. Heiko Maas mülakatta Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Maas Türkiye ile Yunanistan arasında devam eden doğalgaz krizi ile ilgili henüz gelişme kaydedilemediğini kabul ederek, Avrupa Birliği’nin konu ile ilgili çalışmalarına değindi. Maas diplomatik çabaların henüz amacına ulaşmadığını belirtmenin yanı sıra Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına katılan kurumların listesine eklenmesi kararının alındığını belirtti. Bilindiği gibi Brüksel’de gerçekleştirilen son AB Liderler Zirvesi’nde de Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulanması reddedilmişti.

Heiko Maas: Doğu Akdeniz Sorununa Diplomatik Bir Çözüm Bulacağız

Heiko Maas açıklamalarında Türkiye ve Yunanistan arasında diplomatik çözümün sağlanamadığını kabul etmekle beraber bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve Doğu Akdeniz meselesinin diplomatik çözümü için umudunu kaybetmediğini de belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap