1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret İçin Son Toplantı 28 Aralık’ta

Asgari Ücret İçin Son Toplantı 28 Aralık’ta

Asgari ücret Belirleme Komisyonu’nun 22 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği toplantıdan sonra merakla beklenen son toplantı tarihi belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret için son toplantının 28 aralık pazartesi günü yapılacağını açıkladı. 28 aralık günü saat 10.30’da yapılacak son toplantı ile 2021 yılı asgari ücret miktarları belli olacak.

Asgari Ücret İçin Son Toplantı 28 Aralık'ta

Aralık ayı boyunca Türkiye gündeminde önemli bir yer tutan asgari ücret tartışmaları son bulacak. İşçi, işveren ve hükümet yetkililerinden oluşan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun karar vereceği son toplantı tarihi açıklandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun son toplantısını 28 Aralık Pazartesi günü saat 10.30’da yapacağını aktardı. 7 milyondan fazla vatandaşı etkileyecek olan asgari ücret miktarı pazartesi günü belli olacak. 2021 yılı asgari ücretlerini belirlemek için yapılacak son toplantı şimdiden heyecan yarattı. Binlerce vatandaş sonucu bekliyor.

5 işçi temsilcisi, 5 işveren temsilcisi ve 5 hükümet yetkisinden oluşan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu her sene aralık ayında gerçekleştirilen 4 toplantının sonunda asgari ücret zamlarını açıklıyor. Bu sene de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde açılan ilk toplantının ardından iki ara toplantı yapıldı. Merakla beklenen karar toplantısının da 28 aralık pazartesi günü yapılacağı açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Asgari Ücret Önerisini Açıklamıştı

Asgari ücret miktarlarının belirlenmesi ile ilgili olarak her sene vatandaşlar ve birçok sendika beklentilerini açıklıyor. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’ndaki tarafların da süreç içinde açıkladığı asgari ücret önerileri bu sene kamuoyu ile paylaşılmadı. Türkiye İstatistik Kurumu ise Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun 22 aralıkta gerçekleşen 3. toplantısında sunum yaparak 2021 asgari ücret önerisini açıkladı. TÜİK 2021 yılı için asgari geçim tutarlarını açıkladı. Ağır işler için açıkladığı asgari geçim tutarı olan 2 bin 792 lira 10 kuruşu da asgari ücret önerisi olarak sundu.

İşçi Temsilcisi Sendikalar Ortak Açıklama Yaptı

Asgari ücret konusundaki net karar henüz belli değilken, işçi temsilcileri de konu ile ilgili ortak yazılı açıklama yayınladılar. HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK ortak yayınladıkları raporda işçi ve ailelerin insanca yaşamalarına olanak verecek bir asgari ücret belirlenmesinin önemi üzerinde durdu. İşçilerin aileleri ile beraber yeterli yaşam şartlarının sağlanacağı bir ücret verilmesinin ve yaşamlarının güvence altına alınmasının Covid-19 sürecinde normal şartlardan daha da önemli hale geldiğinin belirtildiği açıklamada TÜİK tarafından yapılan öneride aile unsurunun hesaba katılmadığı da belirtildi.

Hükümet Tercihini İşçiden Yana Kullanmalı

İşçi temsilcilerinin ortak yayınladıkları açıklamada dikkat çeken diğer nokta ise hükümete yönelik yapılan açıklama oldu. İşçi temsilcileri asgari ücret miktarının belirlenmesinde hükümetin tercihini işçiden yana kullanması gerektiği belirtildi.

Yorum Yap

Yorum Yap