1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Atamalar Resmi Gazetede

Atamalar Resmi Gazetede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararlar sonucunda bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yeni atamalar yapıldı. Yapılan atamalar sonucunda yeni görevlendirmeler ve görevden almalar dikkat çekti. İçlerinde bazı üniversite rektörlüklerinin de yer aldığı atama kararları resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yapılan atamalar ise merak konusu oldu.

Atamalar Resmi Gazetede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan haberlere göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Genel Müdür olarak görev yapan Ali Çevik, görevinden alındı. Yerine kimin getirileceği ise merak konusu haline geldi. Bir başka değişiklik yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içinde bulunan Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcılığı Mahir Gümüş, Çalışma Genel Müdür Yardımcılığına ise Hüseyin Seyrekoğlu getirildi. Yapılan bir başka değişiklik ile İş Başmüfettişliğine Hayati Mehmet İnam ve Savaş Van atandı. Diğer bir bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ise Mesleki Hizmetler Genel Müdürü olarak 2017 yılından beri görev yapan Yasin Kalem görevden alınırken yerine Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Oral atandı. Bu atamaların yanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığında açık bulunan görevlere ilişkin olarak Daire Başkanlığına Hasan Özkan, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ise Eyüp Selman Korten getirildi.

Türk İş Kurumu da Yenilikler Arasında

Yayınlanan kararlara göre yapılan diğer atamaların Türk İş Kurumu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının da yer aldığı görüldü. Yapılan değişiklikler sonucunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan görevinden alınırken Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Nadide Yiğiteli ve Samet Güneş getirildi. Bu atama ile açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevleri tamamlandı. Ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına Serkan Kayalar, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığında açık bulunan göreve Mehmet Aslan getirilirken Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Engin Emen getirildi.

Devlet Demiryollarında Yeni Dönem

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Kamuran Yazıcı görevinden alınırken yerine Hasan Pezük getirildi. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan 1. Bölge Müdürlüğü görevine ise Necmettin Acar atandı. Dikkat çekici bir diğer atama ise YÖK üyeliğine yeniden seçilen Prof. Dr. Murat Tuncer ile beraber Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’in de Yüksek Öğretim Kurumu üyeleri arasına atanması oldu.

Yeni Rektör Kararları Dikkat Çekti

Pandemi süresince büyük zorluklarla karşılaşılan alanlardan biri de eğitim oldu. Yüksek Öğretim Kurumlarına yönelik alınan kararlar doğrultusunda bazı üniversitelerin rektörlerinde değişikliğe gidildiği görüldü. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

Yorum Yap

Yorum Yap