1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Avrupa Ülkelerinde Kısıtlamalara Tepki Yağıyor

Avrupa Ülkelerinde Kısıtlamalara Tepki Yağıyor

Covid-19 salgınının etkisinin devam ettiği bugünlerde salgınla mücadele kapsamında birçok Avrupa ülkesinde karantina uygulanıyor. Avrupa’da salgınla mücadele için uygulanan kısıtlamaları ise başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere vatandaşlarda memnuniyetsizlik yaratıyor. Hollanda, Amsterdam, Avustralya gibi birçok Avrupa ülkesinde ise kısıtlamalara karşı gösteriler yapılmaya başlandı. Göstericiler ve polis arasındaki gerilim ise artıyor.

Avrupa Ülkelerinde Kısıtlamalara Tepki Yağıyor

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesinde karantina uygulaması devam ediyor. Sert tedbir kurallarının uygulanmasından Avrupalı vatandaşlar ise memnun değil. Kısıtlamaları istemeyen vatandaşlar geçen hafta Avrupa’nın birçok ülkesinde protestolara başladılar. Protestolarda olaylar şiddet ve yağmaya kadar giderken polis ile göstericiler arasında da gerilim yükseldi.

Sokağa Çıkma Yasağı Protestolarında Gerilim Artmaya Başladı

Hollanda, Belçika, Amsterdam, Çekya, Macaristan ve Bulgaristan gibi birçok ülkede başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere alınan tedbir kararları protesto edilmeye başlandı. Hollanda’da henüz yasakların ikinci haftasında başlayan gösteriler geçtiğimiz hafta sonu da devam etti. Hafta sonu Amsterdam’da da göstericiler yasakların hemen kaldırılmasını talep etti. Gösterilerde polis uyarılarının dikkate alınmaması nedeni ile sık sık tazyik suyu ve ses bombası ile karşılaşan göstericiler eylemlerine devam etti.

Hollanda’da Yağma ve Şiddet Olayları Meydana Geldi

Hollanda’da Covid-19 yasaklarının uygulanmaya başladığı ilk haftadan itibaren görülen eylemler son haftalarda daha da şiddetlenmeye başladı. Gösterilerin başlamasından bu yana toplam 350 kişi gözaltına alınırken, yaşanan olayların son 30 yılın en büyük şiddet olayları olduğu açıklandı. Hollanda’da geçtiğimiz hafta sonu da devam eden şiddet olaylarında göstericiler mekanları yağmalamaya başladı. Göstericiler araçları yaktı ve mağazaların camlarını da kırdı.

Avustralya’da Polis ve Göstericiler Arasında Gerginlik Yaşandı

Hollanda’da yaşanan eylemlerin benzeri de Avustralya’da meydana geldi. Avustralya’da uygulanan yasaklardan memnun olmayan göstericiler pazar günü sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen yürüyüş yapmak istediler. Emniyet güçlerinin ikazlarına karşı slogan atmaya ve yürüyüşe devam eden göstericilerden 2 binden fazlasına cezai işlem uygulandı. 32 kişinin de göz altına alındığı eylemlerde aşı zorunluluğu protesto edildi.

Belçika’da 300 Gösterici Gözaltına Alındı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de hükümetin aldığı tedbir kararlarına karşı çıkan 300 kişi gözaltına alındı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen göstericiler tren garında toplanarak ekim ayından bu yana uygulanan tedbirlerin gevşetilmesini talep ettiler. Polis gösterinin izinsiz olduğunu belirterek müdahale etti.

Danimarka’da Da Eylemler Devam Ediyor

Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler Danimarka’da 2020 yılının aralık ayında protesto edilmeye başlanmıştı. 1 aydan uzun süre önce başlayan gösteriler ise aynı şekilde devam ediyor. Son olarak 30 ocak akşamı düzenlenen gösteri öncekilere göre daha sakin geçse de gözaltı olayları yine de yaşandı. Bunların yanı sıra Bulgaristan da sağlık personelleri protesto edilirken, Slovenya’da da okulların açılması için gösteriler yapılıyor.

Yorum Yap

Yorum Yap