1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bakan Koca Vaka Sayıları Düşüşleri Açıkladı

Bakan Koca Vaka Sayıları Düşüşleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün değerlendirme yapılan 5 ilde vaka sayılarında yaşanan düşüşler hakkında açıklama yaptı. Alınan önlemlerin arttırıldığı bu süreçte Mersin, Diyarbakır, Trabzon, Kocaeli ve Antalya’da vaka sayılarında ciddi düşüşler yaşandığı açıklandı. Covid-19 vaka sayıların düşüş yaşanan 5 il ile ilgili açıklama yapan Bakan Koca, birlikte verilen mücadelenin işe yaradığını ve devam edileceğini belirtti.

Bakan Koca Vaka Sayıları Düşüşleri Açıkladı

Türkiye’de kış aylarının başlaması ile yeniden yükselişe geçen Covid-19 vaka sayıları ile ilgili çeşitli önlemler alınmıştı. Hükümetin vatandaşlar için getirdiği önlem kuralları ve yasakların yanı sıra vaka sayısının çok yüksek olduğu illerde filyasyon ekiplerinin arttırılması ile de salgın yayılımının önlenmesine dair çalışmalar yapılmaya başlanmıştı. Söz konusu kısıtlamalar ve filyasyon ekiplerinin çalışmaları sonucu birçok ilde vaka sayılarında ciddi oranda düşüşler meydana geldi. Bakan Koca bugün yaptığı değerlendirme ile vaka sayısı açısından ilerleme kaydedilen illerle ilgili açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün Kocaeli, Antalya, Diyarbakır, Trabzon ve Mersin il sağlık müdürleri ile video konferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamada bulunan Bakan Koca söz konusu 5 ilde vaka sayılarında yaşanan düşüşlerden bahsetti. İllerde vaka sayılarında yaşanan azalma oranları ve yoğun bakım doluluk oranları ile ilgili ayrıntılı açıklama yapan Fahrettin Koca, mücadelenin erken sonuçlarının alınmaya başlandığını ve ara vermeden mücadele edilmeye devam edileceğini belirtti.

Mersin’de Günlük Vaka Sayılarında %20 Düşüş Sağlandı

Fahrettin Koca’nın vaka sayılarını açıkladığı illerden biri olan Mersin’de filyasyon ekip sayısının 186’dan 216’ya çıkartıldığı ve son haftada günlük vaka sayılarında %20 düşüş sağlandığı kaydedildi. Mersin’de yoğun bakım doluluk oranı da %79’a düşürüldü.

Diyarbakır’da ve Trabzon’da Yoğun Bakım Doluluk Oranı %65

Diyarbakır’da da son 2 hafta içinde filyasyon ekiplerinin sayısı yükseltildi. Filyasyon ekiplerinin sayılarının 370’den 590’a çıkarıldığı Diyarbakır’da son hafta günlük vaka sayılarında %25 düşüş sağlandığı açıklandı. Trabzon’da da filyasyon ekiplerinin sayısı175’ten 247’ye çıkarıldı. Günlük vaka sayısında da %25 düşüş sağlanan Trabzon’da yoğun bakım doluluk oranında da azalma kaydedildi. Diyarbakır ve Trabzon illerinde yapılan çalışmalar ise yoğun bakım doluluk oranları %65’e düşürüldü.

Antalya’da Filyasyon Ekip Sayısı 402’ye Çıkarılmıştı

Salgına yönelik önlem çalışmalarının arttırıldığı ve vaka sayılarında düşüş elde edilen illerden biri de Antalya oldu. Antalya’da son 2 hafta içinde filyasyon ekip sayısı 300’den 402’ye çıkarıldı. Filyasyon ekiplerinin çalışmaları ile günlük vaka sayılarında %30 oranında azalma kaydedildi. Antalya’da çalışmaların sonucunda yoğun bakım doluluk oranının da %72’ye düşürüldüğü açıklandı.

Kocaeli’nde Günlük Vaka Sayısı Düşüş Oranı %35

Bakan Koca’nın verilerini paylaştığı diğer ile olan Kocaeli’de son 2 hafta içinnde filyasyon ekip sayısı 209’a çıkarıldı. Kocaeli’de günlük vaka sayılarında %35 oranında düşüş kaydedildi. Yoğun bakım doluluk oranı ise %73’e düştü.

Yorum Yap

Yorum Yap