1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bakan Koca’dan Mutant Virüs Açıklaması

Bakan Koca’dan Mutant Virüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin Covid-19 salgınındaki son durumu ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. İngiltere’de ortaya çıkan mutant virüsün Türkiye’de açıklanan sayının üzerinde olduğunu belirten Fahrettin Koca, vaka sayısının artmaya devam ettiğini açıkladı. Konuşmasında uzun zamandır beklenen kısıtlamaların esnetilmesi ile ilgili de konuşan Bakan Koca, kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik oluşturulan tablonun çok uzağında olunduğunu ve kısıtlamaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Koca'dan Mutant Virüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de vatandaşlar tarafından uzun zamandır beklenen kısıtlamaların esnetilmesi konusunda ve mutant virüsün yayılımı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini açıklayan Koca, İngiltere varyantı olan virüsün Türkiye’de de düşünüldüğünden daha fazla sayıda olduğunu açıklayarak kısıtlamaların devam edeceğini belirtti.

Sömestr Döneminde Vaka Sayıları Artmaya Başladı

Bakan Koca vaka sayılarının son aylarda ciddi bir düşüş yaşamasının ardından yeniden yükseliş geçmesi ile ilgili de açıklama yaptı. Son dönemde 5 bine kadar düşen vaka sayılarının sömestr tatilinin başlaması ile oluşan hareketlilikten kaynaklı yeniden artmaya başladığını belirten Bakan Koca, vatandaşların rehavete kapıldığını aktardı. Sömestr tatilinin etkisi ile son haftada vaka sayılarının yeniden 6 bin 7 bin bandına yükseldiğini açıklayan Bakan Koca, tam tersine bu hafta 4 bin bandının görülmesi gerektiğini de söyledi.

Mutant Virüs Artışı Sürüyor

Bakan Koca açıklamasında mutasyona uğramış virüs ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mutasyonlu virüs ile ilgili daha önce 17 ilde 128 vaka olduğunun açıklandığını hatırlatan Bakan Koca, mutant virüs sayısının bu verilerin de üzerinde olduğunu, yayılmaya devam ettiğini belirtti. Ülke genelinde mutant virüs vakasının artmaya başladığını, il il yükseliş görüldüğünü ve vaka sayılarının artmaya devam edeceğini açıklayan Bakan Koca, mutant virüsün daha hızlı bulaştığını ve belirtilerinin daha erken gözlemlendiğini hatırlattı. İngiltere’de görülen varyanttan bahsedildiğini açıklayan Koca, artışların devam edeceğini söyledi.

Bakan Koca: Kısıtlamalar Bir Süre Daha Devam Edecek

Sağlık Bakanı Koca uzun zamandır gündemi meşgul edilen kısıtlamaların esnetilmesi ile ilgili de kamuoyunu aydınlattı. Vaka sayılarında belli bir düşüş yaşansa da henüz istenilen seviyeye gelinemediğini açıklayan Koca, kısıtlamaların esnetilmesi için tablo oluşturulduğunu ancak şuan için tablonun çok uzağında olunduğunu belirtti. Şuan için kısıtlamalarda gevşeme olmayacağını, yasakların devam edeceğini belirten Koca, ilerleyen dönemlerde vaka sayılarının düşmesi ile beraber il il, kademeli olarak esnemeye geçilebileceğini de belirtti.

Yerli Aşı Haziranda Hazır Olacak

Bakan Koca’nın konuşmasında değindiği diğer bir noktada yerli aşı çalışmaları oldu. Yerli aşıların inaktif olan birinde önümüzdeki hafta Faz2 aşamasına geçileceğini açıklayan Koca, 4 ile 6 aşının da gelecek hafta Faz1 aşaması için izin alacağını açıkladı. Bakan Koca yerli aşının kullanımının ise haziran temmuz ayları gibi başlayacağını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap