1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzun zamandır tartışma konusu olan yüz yüze eğitim ile ilgili yeni açıklama yaptı. 15 şubat tarihinde köy okullarında ve anaokullarında yüz yüze eğitimin başlayacağını duyuran Bakan Selçuk, ilkokullar için de 1 mart tarihinde haftada 2 gün olmak üzere yüz yüze eğitime geçileceğini belirtti. 8. ve 12. sınıfların sınav hazırlığı içinde olduğunu da belirten Selçuk, mert ayında bu sınıflarında yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Bakan Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’nin en çok tartışılan gündemlerinden biri haline gelen yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararları açıkladı. Bugün düzenlediği basın toplantısı ile ikinci dönem yüz yüze eğitime geçileceğini netleştiren Bakan Selçuk, hangi sınıf düzeyleri için nasıl bir plan uygulanacağını ayrıntılı olarak açıkladı.

Köy Okulları ve Anaokullarında Yüz Yüze Eğitim Tarihi 15 Şubat

Bakan Selçuk açıklamasına 15 şubat 2021 tarihinde ikinci yarı yılın başlayacağını hatırlatarak başladı. Köylerde salgının hiç görülmediği ya da vaka sayılarının çok düşük olduğunu belirten Ziya Selçuk  bu nedenle 15 şubat tarihi itibari ile tüm köy okullarında yüz yüze eğitime geçileceğini belirtti. Köy okullarının tüm kademelerinde 15 şubat günü yüz yüze eğitim başlayacak. Bununla beraber 15 şubat tarihinde tüm bağımsız anaokullarında da yüz yüze eğitime tam zamanlı olarak geçilecek. Anaokuları ve köy okullarının 15 şubatta başlayacağı yüz yüze eğitim diğer sınıflarda ise biraz daha farklı bir planla devam edecek.

Yüz Yüze Eğitime Kademeli Geçiş 1 Mart Tarihinde Başlayacak

Bakan Selçuk 1 mart tarihi itibari ile özel eğitim veren kurumların da tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçeceğini ancak ilkokullarda sürecin daha farklı işleyeceğini belirtti. İlkokulların tüm kademelerinde 1 mart tarihi itibari ile yüz yüze eğitimin başlayacağını açıklayan Selçuk, okulların ilkokul öğrencileri için haftada 2 gün açık olacağını belirtti. 1 mart tarihinde ilkokullar kademeli şekilde açılacak. Tüm ilkokul öğrencileri haftada 2 gün yüz yüze eğitim görecek.

Ziya Selçuk 1 mart tarihinde 8. ve 12. sınıflar için de yüz yüze eğitimin başlayacağını belirtti. 8. ve 12. sınıfların sınava hazırlandıklarına dikkat çeken Bakan Selçuk, verimli bir dönem geçirilmesi için yüz yüze eğitimin şart olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin Aşılanma Programında Değişikliğe Gidildi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk konuşmasında okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi noktasında önemli olan aşılama takvimi ile ilgili de açıklama yaptı. Yüz yüze eğitimin başlayacak olmasından kaynaklı öğretmenlerin şubat ayı içinde aşılanmasının planlandığını belirten Selçuk, eğitimde aksama ve geri kalma yaşanmaması için öğretmenlerin aşılama dönemlerinin erkene çekildiğini belirtti. Selçuk bazı illerde vaka sayılarının çok düşük olduğunu belirterek ilerleyen günlerde illere göre yüz yüze eğitim kararlarının da alınabileceğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap