1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca öğrencinin merakla beklediği yüz yüze eğitim ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. CNN Türk’te katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitim süreci ile ilgili çeşitli açıklamalar yapan Bakan Selçuk, 15 şubatta yüz yüze eğitimin başlamasına yönelik karar alındığını açıkladı. Yüz yüze eğitim sürecinin nasıl ilerleyeceği ile ilgili de bilgilendirme yapan Bakan Selçuk, sürecin başından beri yaklaşımlarının okulların açılması yönünde olduğunu da belirtti.

Bakan Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk’te canlı yayınlanan programa konuk oldu. Yüz yüze eğitim ile ilgili soruları yanıtlayan Ziya Selçuk, ikinci dönemin başlayacağı 15 şubat tarihinde okulların açılması kararının alındığını belirtti. Yüz yüze eğitime geçiş aşamasında nasıl bir yol izleneceği ile ilgili açıklamalarda da bulunan Selçuk, ikinci dönem başlayacak yüz yüze eğitimin isteğe bağlı olabileceğini belirtti. Sürecin başından bu yana okulların açılması yönünde yaklaşım sahibi olduklarını belirten Selçuk, online eğitim sürecinin özellikleri veliler açısından zorlu geçtiğinin altını çizdi.

15 Şubatta Okulların Açılmasına Yönelik Karar Alındı

Canlı yayına katılan Bakan Selçuk, ikinci dönem yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı ile ilgili soruya yanıt verdi. İlk başta yüz yüze eğitime geçilmesi ile ilgili birçok farklı tartışmanın yapıldığını belirten Selçuk, son olarak 15 şubatta okulların açılmasına yönelik karar alındığını açıkladı. Okulların açılması ile ilgili ciddi bir beklenti olduğunu aktaran Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerilerine göre alınan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından çıkan kararlara göre süreci yönettiğini belirtti. Şimdiye kadar eğitim alanında uygulanan kısıtlamalar ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Selçuk, birçok ülkeye kıyasla çok kontrollü hareket edildiğini belirtti.

Yüz Yüze Eğitim Kademeli Olarak İlerleyecek

Açıklanmalarında 15 şubatta okulların açılması ile ilgili ilkeli karar alındığını aktaran Bakan Selçuk, bunun nasıl yapılacağı ile ilgili de çalışmaların devam ettiğimi söyledi. Yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili çok farklı senaryolar olduğunu belirten Selçuk, bu konuda deneyim sahibi olunduğunu ve kademeli geçişin yapılacağını belirtti. Bilim Kurulu önerilerine göre hareket edileceğini aktaran Selçuk, yine de şuanki durumda tüm sınıfların aynı anda açılmasının düşük bir ihtimal olduğunu, bu sebeple sınıfların günlere ya da seviyelere göre bölünerek yüz yüze eğitimin başlanacağını söyledi.

İkinci Dönem Yüz Yüze Eğitimde İsteğe Bağlılık İlkesi Uygulanabilir

Bakan Selçuk’un açıklamalarında değindiği diğer bir nokta ise ikinci dönem yüz yüze eğitim başlasa da bu konuda velilere insiyatif tanınacağı oldu. Salgının tümü ile kontrol altına alınamayacağını belirten Bakan Selçuk, istemeyen velilerin çocuklarını okula göndermeme haklarının olacağını belirtti.

Bakan Selçuk: Bizim Yaklaşımımız Okulların Açılması Yönünde

Bakan Ziya Selçuk sürecin başından beri okulların açılmasına yönelik bir yaklaşım izlediklerini, online eğitim sürecinin anne ve babalar için çok yorucu geçtiğini belirtti. İkinci dönem kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim ile özelikle annelerin yükünün alınmasının hedeflendiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap