1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bakanlıktan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Bakanlıktan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Türkiye’de vaka sayılarının azalması ile beraber sokağa çıkma yasaklarının ne zaman biteceği ile ilgili tartışmalar gündeme gelmeye başlamıştı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı. Genelgede aralık ayının ilk haftasından bu yana devam eden hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının bu hafta da devam edeceği belirtildi.

Bakanlıktan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlem kararlarının etkili olmaya başlaması ve vaka sayılarının azalması ile beraber hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının devam edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili yeni genelge yayınladı. Genelgede bu hafta 6. kez uygulanacak hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının devam edeceği belirtildi.

Sokağa Çıkma Yasakları Tartışma Konusu Olmuştu

İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma yasaklarının 6. haftasında yeni genelge yayınlamasının sebebinin son dönemlerde yasakların ne zaman son bulacağı ile ilgili tartışmaların artmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Son haftalarda Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan kararların olumlu sonuçları sık sık gündemde yer almaya başlamıştı. Geçen hafta da Yılbaşı sebebi ile uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından birçok ilde olumlu grafikler gündeme gelmeye başladı. Türkiye’de vaka ve hasta sayılarının azalmasının ardından vatandaşlar sokağa çıkma yasaklarının devam edip etmeyeceğini tartışmaya başlamıştı. Sokağa çıkma yasakları ile ilgili tartışmaların gündeme gelmesi üzerine yeniden genelge yayınlanması ile vatandaşların kafasındaki soru işaretleri cevaplanmış oldu. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma yasakları bir süre daha devam edecek.

Temel İhtiyaç Malzemelerinin Satıldığı Yerler Açık Olacak

İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma yasaklarının bu hafta da uygulanacağına yönelik yayınlanan genelgede hafta sonu yasak esnasında açık olan alışveriş mekanları da açıklandı. Genelgede vatandaşların hafta sonları zorunlu ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik market, kasap ve kuruyemişçi gibi işletmelerin kısıtlı saatlerde açık olacağı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile vatandaşların yasaklar esnasında temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi için market ve kasap gibi zorunlu ihtiyaç satan işletmelerin saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet vereceği belirtildi. Bununla beraber paket servis yapan işletmelerin de hizmet vermeye devam edeceği açıklandı. Online sipariş firmaları da yasak günlerinde saat 24.00’a kadar hizmet vermeye devam edecekler.

Vatandaşlardan Yasağa Uyma Konusunda Tedbirli Olmaları Rica Edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasakları ile ilgili güncellenen genelgede yasak saatlerinde evlerde olmak üzere gerekli önlemlerin alınması konusunda da uyarıda bulunuldu. Genelgede vatandaşların yasağın başlayacağı saat olan 21.00’da evlerinde olmak için gerekli tedbirleri almaları ve yasak saatlerine duyarlı olmaları istendi. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların trafik yoğunluğu gibi şartları göz önünde bulundurmaları ve yasak başlamadan evlerinde olmak için çeşitli faktörleri göz önüne almaları istendi. Tedbir kararları ile salgının yenileceği sözlerinin de eklendiği genelde 81 ile gönderildi.

Yorum Yap

Yorum Yap