1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Beklenen Kabine Toplantısı Bugün Yapılacak

Beklenen Kabine Toplantısı Bugün Yapılacak

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kabine toplantısı bugün yapılacak. Uzun zamandır yasakların esnetilmesi gündemine dair birçok soru gündeme gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili yeni kararların kabine toplantısında alınacağını açıklamasının ardından vatandaşlar gözlerini kabine toplantısına çevirmişti. Kabine toplantısının bugün öğleden sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Alınacak yeni kararlar merak konusu oldu.

Beklenen Kabine Toplantısı Bugün Yapılacak

Türkiye’de aralık ayının başından bu yana uygulanan tedbirlerin ne zaman kaldırılacağı başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere kısıtlamaların ne zaman son bulacağı merak konusu oluyor. Milyonlarca kişi tarafından merak edilen soruların kabine toplantısının ardından verilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısında kısıtlamaların kaldırılmasının görüşüleceğini açıklamasının ardından merakla beklenen gün geldi. Kabine toplantısının bugün öğleden sonra yapılması ve  2 3 saat sürmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşeceği açıklanan kabine toplantısında alınacak kararlar merakla bekleniyor. Vatandaşlar kabine toplantısında hangi gündemlerin görüşüleceğini, hangi kısıtlamalarda değişikliğe gidileceğini vb. birçok konuyu ayrıntılı olarak araştırmaya devam ediyor.

Yasakların Esnetilmesi Gündemi Ele Alınacak

Bugün öğle saatlerinden sonra başlaması beklenen kabine toplantısının en önemli gündemlerinden birinin kısıtlamaların kaldırılması olması bekleniyor. Son aylarda alınan tedbir kararlarının da etkisi ile vaka sayılarının düşmesi ve aşı uygulamalarının hızlanması ile binlerce vatandaş kısıtlamaların kaldırılmasını beklemeye başladı. Bilim Kurulu konu ile ilgili açıklamalarında kısıtlamaların kaldırılması için erken olduğunu vurgulasa da resmi açıklama kabine toplantısının ardından yapılacak.

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere kısıtlamaların esnetilmesinin konuşulması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı saatlerinin 21.00’dan 23.00’a çekilmesi ve hafta sonu gündüz uygulanan sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması bekleniyor. Bununla beraber Sağlık Bakanlığı hastanelerine normal hasta kabulünün başlayabileceği, ertelenen ameliyat ve tedavilere başlanmasına izin verileceği konuşuluyor. Mart ayından itibaren eğitim ve öğretinde yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi de kabine toplantısı gündemlerinden biri olacak. Son dönemlerin en çok tartışılan gündemlerinden kafe ve restoranların HES kodu şartı ile açılması da kabine toplantısında ele alınacak.

Gıda Fiyatlarındaki Artış Kabine Gündemlerinden Biri Olacak

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra gıda fiyatlarındaki artışın da kabine toplantısı gündemlerinden birisi olması bekleniyor. Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini kaldırmaya yönelik atılacak adımların konuşulacağı toplantıda destek verilecek sektörler ve gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek önemli gündem maddeleri olacak.

Yasakların Kaldırılacağı Tarihin Açıklanması Bekleniyor

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısı, yasakların kaldırılacağı tarihin netleşmesi açısından da kritik bir öneme sahip. Uzun zamandır yasakların kaldırılacağı tarih ile ilgili birçok tahmin yürütülmekle beraber resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması doğrultusunda yasakların kaldırılacağı tarihin de bugün belli olması bekleniyor. Erdoğan kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili ayrıntıların kabine toplantısından sonra açıklanacağını belirtmişti.

Yorum Yap

Yorum Yap