1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Bilim Kurulu Üyesi Yeni Dalga Riskini Açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Yeni Dalga Riskini Açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgın süreci ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde vaka sayılarının azalmaya başladığını belirten Tevfik Özlü, yarı yıl tatilinin yeni bir dalga için risk olduğunu belirtti. Vatandaşların yarı yıl tatilinde yer değişikliği yapması, akrabaları ile görüşmesi gibi riskler olduğunu açıklayan Prof. Dr. Özlü bu durumda yeni bir dalga ihtimali ile karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Bilim Kurulu Üyesi Yeni Dalga Riskini Açıkladı

Türkiye’de aralık ayından bu yana uygulanan Covid-19 kısıtlamalarının olumlu etkilerinin görülmeye başlaması karşısında milyonlarca vatandaş yasakların kaldırılmasını beklerken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise süreçle ilgili yeni bir riske dikkat çekti. Covid-19 salgın süreci ile ilgili yeni açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü yarı yıl tatilinde insan hareketliliğinin söz konusu olabileceğini ve bu durumda yeni bir dalga ile karşı karşıya kalınabileceğini açıkladı. Yarı yıl tatilinde vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda uyaran Tevfik Özlü, aksi takdirde yaz aylarına kadar salgından kurtuluşun mümkün olmayacağını aktardı.

Prof. Dr. Özlü: Yarı Yıl Döneminde Evde Kalınmalı, Ev Güvenli

Yarı yıl tatilinin başlaması ile beraber online eğitim sürecin yorulan öğrenci ve velilerin değişiklik yapmak isteyebileceğini, sıkıldıklarını ve akraba ziyaretlerinin gerçekleşebileceğini belirten Prof. Dr. Özlü böyle bir hareketliliğin yaşanması durumunda salgında yeni bir dalganın gelebileceğini belirterek vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı. Yarı yıl tatilini evde geçirmenin en mantıklısı olacağını aktaran Prof. Dr. Özlü, bu süreçte herkesin kendi hane halkı ile gerçekleştirebileceği etkinliklere yönelmesini önerdi. Salgın riskine karşı en güvenli alanın ev olduğunu belirten Özlü, tatil süresinde evde kalınması gerektiğini belirtti.

Yeni Bir Dalga Gelirse Yaza Kadar Salgın Bitmez

Prof. Dr. Özlü konu ile ilgili açıklamalarında sürecin bunaltıcı bir hal aldığını ve herkesin sıkıldığını belirterek, yarı yıl tatilinde hareketlilik riskinin bu sebeple yüksek olduğunu ancak bu dönemde insanların evlerinde kalmaması durumunda salgından kurtuluş süresinin uzayacağını belirtti. Vatandaşların tatili evlerinde geçirmelerine bağlı olarak, yeni bir dala oluşmazsa yaz aylarında rahat bir nefes alınacağını aktaran Özlü, aksi takdirde salgından yaz döneminde de kurtuluş olmadığını belirtti.

Dünyada Varyant Virüs Endişesi Var

Salgına dair tedbir kararlarının da etkisi ile birçok olumlu gelişme yaşandığını, aşılama uygulamalarının da umut verdiğini açıklayan Özlü, buna rağmen kararlı bir sürece girilmediğini belirtti. Dünyaya bakıldığında başta ABD, Rusya, Hindistan ve Brezilya olmak üzere birçok ülkede alınan tedbir karalarına rağmen salgının yükselmeye devam ettiğini belirten Özlü, varyant virüs endişesinin de devam etmesine dikkat çekerek, dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Özlü Henüz Güvenli Noktada Değiliz

Türkiye’de aralık ayından bu yana alınan tedbir kararlarının etkisini gösterdiğini ve vaka sayılarında azalmaların söz konusu olduğunu aktaran Özlü, Türkiye’nin salgınla mücadelede iyi gittiğini ancak henüz güvenli noktada olmadığını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap