1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bilim Kurulu Üyesinden Kısıtlama Açıklaması

Bilim Kurulu Üyesinden Kısıtlama Açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, aralık ayından bu yana uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik taleplerin artmaya devam ettiği bugünlerde konu ile ilgili fikirlerini açıkladı. Yaklaşık 3 haftadır devam eden aşı uygulamalarının yakından takip edildiğini belirten Tezer, aşı uygulamaları belli bir aşamaya gelene kadar kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesinden Kısıtlama Açıklaması

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer, bir süredir sık sık gündeme gelen kısıtlamaların kaldırılması gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de devam eden aşı uygulamalarının durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tezer, kısıtlamaları kaldırdığı için vaka sayısı yükselen ülkeler olduğuna vurgu yaparak Türkiye’de kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kış döneminde Covid-19 salgınının ikinci dalgasının etkili olmaya başlaması ile alınan ve aralık ayında da daha sert şekilde uygulanmaya başlanan kısıtlamaların kaldırılması son dönemlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. Ülkede vaka sayılarının azalması ve aşı uygulamalarının başlaması ile milyonlarca kişi tarafından kaldırılması beklenen kısıtlamalar ile ilgili açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kısıtlamaların kaldırılması için erken olduğunu açıkladı.

Aşılama Uygulamaları Yakından Takip Ediliyor

Açıklamasında Türkiye’de şuan kadar 1 milyon 300 kişinin aşılandığını belirten Tezer, büyük çoğunlukla sağlık çalışanlarının aşılandığını ve 85 90 yaş aralığındaki vatandaşların da evlerinde aşılanmaya başladığını belirterek, aşılanma sürecinin yakından takip ve analiz edildiğini belirtti. Şimdiye kadar aşılanmış vatandaşlarla ilgili ciddi bir sıkıntı olmadığını ve sürecin başarılı gittiğini açıklayan Prof. Dr. Tezer, uygulamalar için tüm önemlerin alındığını da belirtti.

Aşı uygulamalarının her sene yapılıp yapılmayacağı, ne kadar etkili olacağı gibi bazı konularda henüz cevapların net olmadığını aktaran Tezer, bu noktada kısıtlamaların kaldırılmasının risk olabileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Tezer: Kısıtlamaları Kaldırdığı İçin Vaka Sayısı Yükselen Birçok Ülke Var

Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye’de Covid-19 sürecinde olumlu gelişmelerin yaşandığını ve vaka sayılarını azaltma noktasında büyük ilerleme kaydedildiğini belirterek yine de kısıtlamaların kaldırılması için erken olduğunu söyledi. Vaka sayılarının azalması üzerine kısıtlamaları kaldıran birçok ülke olduğunu ve bu ülkelerde yeniden vakaların yükseldiğini, salgın riskinin arttığını belirten Prof. Dr. Tezer, bu durumun Türkiye’de de yaşanmaması için kısıtlamaların aşı uygulamaları ileri bir aşamaya gelene kadar devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Tezer: Kısıtlamaların Devam Etmesi Gerektiğini Düşünüyorum

Prof. Dr. Tezer, Türkiye’de 35 binli rakamların görüldüğünü ve çok zorlu bir sürecin yaşandığını belirtti. Bu süreçte ölüm ve yoğun bakımdaki hasta sayısının artmış olduğunu belirten Tezer aynı süreci yeniden yaşamamak için kısıtlamaların aşı uygulamaları belli bir seviyeye gelene kadar devam etmesi gerektiğini, özellikle de hafta sonu tüm gün ve hafta içi akşam saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının uygulanması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap