1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Bilim Kurulu’nun Yeni Gündemi Aşı Çalışmaları

Bilim Kurulu’nun Yeni Gündemi Aşı Çalışmaları

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün yapacağı toplantının ana gündem maddesinin aşı çalışmaları olacağı açıklandı. Fahrettin Koca’nın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda dünyada ve Türkiye’de aşı çalışmalarının son durumu değerlendirilecek.

Bilim Kurulu'nun Yeni Gündemi Aşı Çalışmaları

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yeni toplantısının bugün gerçekleşeceği açıklandı. Düzenli olarak toplanan ve sürecin yönetilmesinde büyük rol oynayan Bilim Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıda aşı çalışmalarını temel gündem yapacağı açıklandı.

2019 yılının aralık ayından bu yana tüm dünyada etkisini devam ettiren ve küresel bir kriz haline gelen Covid-19 salgınında son dönemlerde vaka sayısı ciddi bir artış gösterdi. Türkiye’de son aylarda Covid-19 salgını vaka ve ölüm sayılarının yükseliş göstermesi üzerine Bilim Kurulu geçtiğimiz haftalarda önlem kararlarına yönelik sık sık görüşmeler gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda önlem kararlarının uygulanmasının ardından Bilim Kurulu farklı bir gündemle yeniden bir araya gelecek. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün gerçekleştireceği toplantı da dünyada ve Türkiye’de devam eden aşı çalışmalarının değerlendirmesi yapılacak.

Aşı Çalışmalarının Değerlendirmesi Yapılacak

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yeniden bir araya geleceği açıklandı. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınacak önlem kararları ile ilgili olarak geçen haftalarda sık sık toplanan Bilim Kurulu bugün yapılacak olan toplantıda ise aşı çalışmalarını gündem alacak. Toplantının saat 17.00’da Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemi ile yapılacağı açıklandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu son dönemlerde dünyada ve Türkiye’de Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanmasından sonra aşı çalışmalarını çok daha yakından takip etmeye başladı. Bugün gerçekleşecek olan toplantıda da dünyada ve Türkiye’de yapılan aşı çalışmalarının son durumu değerlendirilecek. Türkiye’de yapılacak aşı uygulamaları ile ilgili yöntemin belirleneceği toplantıda aşı çalışmalarının öncelikli olarak uygulanacağı gruplar da konuşulacak. Toplantıdan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de aşı çalışmaları ile ilgili ayrıntıları açıklaması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Koca Yerli Aşı Çalışmaları İle İlgili Açıklama Yapmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde aşı çalışmaları ile ilgili çeşitli soruları yanıtlamıştı. Aşının uygulanmaya bir an önce başlanması için çalıştıklarını aktaran Bakan Koca aşıların güvenilirliği ve yerli aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bilim Kurulu toplantısı sonunda aşı çalışmalarına dair kamuoyu bilgilendirmesinin artması bekleniyor.

Bakan Koca yerli aşı çalışmalarının iyi gittiğine dair açıklama yaptı. Yerli aşı üretiminde 1. Faz çalışmalarının 14 15 aralık tarihlerinde tamamlanacağını açıklayan Fahrettin Koca, nisan ayında Faz 3 çalışmalarına geçilebileceğini söyledi. Türkiye’de uygulanacak Çin aşısı ile ilgili gelen güvenilirlik sorularını da yanıtlayan Koca, en güvenilir aşıyı seçtiklerini söylemişti.

Türkiye’de İlk Aşı Uygulaması 11 Aralıkta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı öncesinde ilk aşı uygulamalarının 11 aralık tarihinde başlayacağını ve uygulanacak ilk grubun da sağlık çalışanları olacağını belirtti. 10 milyon aşı yapılacağını açıklayan Koca, uygulama ile ilgili daha fazla ayrıntıyı açıklamamıştı.

Yorum Yap

Yorum Yap