1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Bill Gates’den Covid-19 Açıklaması

Bill Gates’den Covid-19 Açıklaması

Microsoft’un kurucusu Bill Gates Covid-19 sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Salgının daha fazla can kaybına yol açacağını belirten Gates, ABD’nin aşı çalışmaları konusundaki tavrını da değerlendirdi. Ünlü isim aşı kapasitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası işbirliğinin önemi üzerinde durdu.

Bill Gates'den Covid-19 Açıklaması

Microsoft’un kurucu ortaklarından Bill Gates CNN International’e Covid-19 süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 2015 yılındaki virüs salgını tahminlerini hatırlayan Gates, sürecin nasıl devam edeceği ve ABD’nin süreçteki rolüne dair değerlendirmeler yaptı. Ünlü isim salgında herkesi daha zor bir süreç beklediğini belirtirken ABD’nin aşı uygulamalarındaki tavrını da eleştirdi.

2015 yılında salgına dair bulunduğu tahminleri hatırlatan Bill Gates,  ABD’nin salgını yeterince iyi yönetemediğini belirtti. ABD’den daha etkili bir yönetim beklentisi olduğunu vurgulayan Bill Gates 2015 tahminlerinde can kaybının daha yüksek olacağı tahminin de bulunduğunu belirterek salgının önümüzdeki süreçte daha ölümcül olabileceğini belirtti. Salgındaki can kaybı ile ilgili tahminlerinin gerçekleşmediğini belirten Gates, ekonomik etki açısından tahminlerinin ise çoktan aşıldığını belirtti. ABD ve dünya ekonomisinin tahminlerinden çok daha zor bir sürece girdiğini belirten Bill Gates, salgının önümüzdeki süreçlerde nasıl etki göstereceğine ve aşı uygulamaları ile ilgili atılan adımlara dair de açıklamalarda bulundu.

Microsoft Kurucusu Pandemi Sürecini Değerlendirdi

Bill Gates daha öncede birçok yorumda bulunduğu Covid-19 salgını ile ilgili en ölümcül sürecin yeni başladığını düşündüğünü belirtti. Bu duruma çok üzüldüğünü sözlerine ekleyen Gates önümüzdeki 4 ve 6 aylık süreçte ölüm sayısının çok daha fazla olabileceğini vurguladı. Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsünün verileri üzerine açıklama yapan Gates, nisan ayının başına kadar 200 bin kişinin daha hayatını kaybedebileceğini belirterek, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Bill Gates: Uluslararası Paylaşımı Engellemek Hataydı

Bill Gates kendisine aşı uygulamaları ile ilgili yöneltilen soruları da yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın aşı dağıtımında önceliği Amerika’ya verilmesi ile ilgili kararı hakkındaki fikirleri sorulan Gates, bu kararı yanlış bulduğunu belirtti. ABD’nin tüm dünyaya yardım etmesi gerektiğini belirten Gates, dünya ekonomisinin eski haline döndürülmeye çalışıldığını ve ölümlerin en aza indirilmesinin hedeflendiğini belirterek, ABD’nin uluslararası işbirliği ve paylaşımı engellemesinin hata olduğunu belirtti. Temel teknolojinin de Alman şirketine ait olduğunu vurgulayan Gates, uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Aşı Kapasitesinin Arttırılması Gerekiyor

Bill Gates aşı çalışmaları ile ilgili olarak, kapasitenin arttırılmasının önemli olduğunu da söyledi. Önümüzdeki aylarda onay alacak yeni aşıların da gündeme geleceğini açıklayan Gates, tüm aşıların kapasitesinin arttırılması gerektiğini belirtti.

Bill Gates Aşı Yaptıracağını Açıkladı

Bill Gates, aşı uygulamalarında güvenilirliği arttırmak için Barack Obama, George Bush gibi eski devlet başkanlarının aşılarını halka açık yaptırmalarını önererek kendisinin de bu şekilde aşı vurulacağını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap