1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Borç Yapılandırma Sürelerinde Düzenleme!

Borç Yapılandırma Sürelerinde Düzenleme!

Kamu kurum ve kuruluşlarına olan birçok borcu kapsayan ve yayınlandığı günden bu yana büyük ilgi gören yapılandırmalarla ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Yapılan yeni düzenleme ile beraber yapılandırma başvurularının ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatılmasına karar verildi. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşın başvuruda bulunduğu yapılandırmaya ilginin daha da artması bekleniyor.

Borç Yapılandırma Sürelerinde Düzenleme!

Covid-19 sürecinde kamu kurumlarına borcu olan vatandaşlara sağlanan desteklerden biri olan borç yapılandırma ile ilgili yeni düzenleme yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na olan borçları, gümrük müdürlüklerine, özel idarelere, belediyelere olan borçları ve benzeri birçok kamu borcunu kapsayan yapılandırma vatandaşlara borçlarını daha kolay ödeme seçeneği sunuyor. 31 Ağustos 2020 öncesindeki borçlar yapılandırma kapsamına giriyor. Bu kapsamda olan birçok vatandaşa kolaylık sağlayan yapılandırma için yoğun bir başvuru da gerçekleşti. Başvuru oranının yüksek olması üzerinde yapılandırma başvuru ve ödeme tarihlerinde de yeni düzenlemeye gidildi.

Geniş bir kesimi ilgilendiren borç yapılandırma için kanunun yayınlandığı 17 kasım tarihinden bu yana 6 milyon 575 bin kişi başvuruda bulundu. Mükelleflere daha az miktarda ve daha kolay ödeme seçeneği sunan bu yapılandırmaya ilgi yoğunken, devlet ise yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödemeleri ile ilgili düzenlemeye gitti. Mükellefler başvuru ve ödeme tarihlerinde yapılan değişiklikleri araştırmaya devam ediyor.

17 Kasımda Yayınlanan Kanunun 2 Maddesi Değiştirildi

Birçok temel vergiyi ve kamu dairesine olan borçları kapsayan yapılandırma ile ilgili ilk kanunun 17 kasımda resmi gazetede yayınlanmıştı. Türkiye’de geniş bir kesimi ilgilendiren bu kanunun yürürlüğe girdiği 17 kasım tarihinden  bu yana yoğun ilgi görüyor.

Kanunun 17 kasımda yayınlanan ilk halinde yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödemeleri 3. ve 4. maddelerde açıklanmıştı. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlenirken, ilk taksit ödemesi için ise 31 Ocak 2021 tarihi gösterilmişti. 17 kasımda yayınlanan kanunda borç mükellefi kişilerin 31 aralık 2020 tarihine kadar ilgili kurumlara başvuru yapması ve 31 Ocak 2021 tarihine kadar da Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsis dairelerine ilk taksitin ödenmesi gerektiği belirtilmişti. Mükellefle tarafından yoğun ilgi gören yapılandırmanın bu maddelerinde yeni düzenleme yapıldı.

Yeni Kanun İle Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Tarihleri Ertelendi

17 kasımda yayınlanan kanununun 3. ve 4. maddelerinde belirtilen yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödeme tarihleri genişletildi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yapılandırma için başvuru ve ilk taksit ödemelerinin 1 ay ertelendiği açıklandı.

Başvuru ve İlk Taksit Sürelerinin Uzatılması Vatandaşı Sevindirdi

Yapılandırma için başvuru ve ilk taksit ödemesinin süresinin 1 ay ertelenmesi ile ilgili yeni düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Yapılandırmanın avantajlarından yararlanmak isteyen birçok kişiyi sevindiren bu haber sonrası başvurular da hız kazandı.

Yorum Yap

Yorum Yap