1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. CD PROJEKT RED Sansürü Oyuncuya Bırakacak

CD PROJEKT RED Sansürü Oyuncuya Bırakacak

CD PROJEKT RED, tamamen bağımsız ve büyük bir yapım olarak değerlendirilen Cyberpunk 2077 oyunu ve özellikle büyük oyunlarda gelişme gösteren sansür uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. The Witcher serisinden daha güçlendirilmiş bir yetişkin içeriğine sahip olan Cyberpunk 2077 oyunu için sansür uygulamalarının ne kadar etkili olabileceği oyunun yapısı ile ilgili olarak merakı iyice arttırdı.

CD PROJEKT RED Sansürü Oyuncuya Bırakacak

Genel içerik olarak yetişkin içerikli oyunları ile bilinen CD PROJEKT RED diğer tüm oyun firmaları içinde fark edilmeye devam ediyor.

The Witcher serisi, şiddet ve kan dökülmesinin yanında cinsel içerikli sahneleri ile dikkat çekerken bunun yanında Cyberpunk 2077 de oyunun kuruluşu ve temelinde yatan kültür bilinci ile yetişkin içeriğinin daha da güçlendiğini görülüyor.

LUKASZ BABİEL: Oyuncu Kendi Tercihini Yapacak

CD PROJEKT RED ‘de soru cevap sorumlusu Lukasz Babiel, bir soru cevap sırasında verdiği cevap ile, Cyberpunk 2077  oyununda çıplaklık konusundaki kararın oyuncuya bırakılacağını belirtti. Bu oyunun sansür özelliği hem PC hem de Konsol formatında bulunacağını da söyledi.  Son zamanlarda cinsellik ve çıplaklık alanında sıklıkla kullanılan sansür yöntemi büyük oyunlarda kullanılmasıyla dikkat çekse de gerekçesine dâir bir açıklama yapmadı. Kararın oyunculara bırakılacak olması ise kullanıcılardan takdir topladı.

Sansür Uygulamaları İle Bölgesel Sorunların Önlenmesi

Dikkatleri çekmiş olan CD PROJEKT RED gibi oyun uygulamalarını kendi tercihlerine göre yapabiliyor olmaları bölgesel olarak ciddi sorunlarla karşılaşmasını önlemesi bekleniyor. Bu uygulama aynı zamanda şiddet ve çıplaklık için var olan belli limitlerin korunması açısından da önem teşkil edecek.

Cyberpunk 2077, İyi Bir Performans Sunuyor.

Sansürlerin oyun içinde yer alması oyun içeriğiyle doğrudan ilgili.  The Witcher serisinden sonra Cyberpunk ‘ta daha da geliştirilmiş olan yetişkin içeriği gereğince oyunun kuruluşu ve yapısı itibarıyla cinsellik ve ahlakı yozlaşmaların yüksek seviyede hissedildiği bir oyun. Ve bu durumda sansür kullanılsa bile cinsellik ve çıplaklık oyundan tamamen soyutlanamayabilir. Bu yüzden sansür uygulaması yapılmayacak.

19 kasım günü çıkış yapması beklenen oyunun var olan 9 ayrı versiyonun test ve kontrol edilmesinin, performansının değerlendirilmesinin zorlu ve uzun bir süreç olduğunu belirten yetkililer çıkış tarihinin bir daha ertelenmeyeceğine yönelik açıklamalar sonucu kesin çıkış tarihini açıklandı.

Ertelenmelerin endişe yaratması sonucu CD PROJEKT RED Başkanı Adam KİCİNSKİ tarafından, Cyberpunk 2077 oyununun versiyon kontrollerinin son bulduğunu ve oyunun taban konsollarda iyi performans sunduğu açıklaması yaptı.

Cyberpunk 2077, 10 Aralıkta Çıkması Heyecanla Bekleniyor.

Cyberpunk 2077, süregelen ertelenmelerden sonra 10 aralıkta PC, PC4, PC5, Stadia, X box One ve X box series X ‘e çıkması bekleniyor. Merakla oyunun piyasaya çıkmasını bekleyen oyun severler, yapılan açıklamaların ardından heyecanla 10 kasım tarihini beklemeye başladı.

Yorum Yap

Yorum Yap