1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Çin Yasakladığı Kripto Para Haberini Yapıyor

Çin Yasakladığı Kripto Para Haberini Yapıyor

Çin hükümetinden şaşırtan faaliyetler geliyor. Kripto para yasakları ile sık sık adından söz ettiren Çin, geçtiğimiz günlerde ulusal kanalı üzerinden Bitcoin haberi yaptı. Çin vatandaşlarına uzun zamandır kripto para işlemlerinin yasak olmasına rağmen Çin kanalında Bitcoin rallisi ile ilgili haber yayınlanması dikkat çekti. Ünlü televizyon kanallarından biri olan CCTV’de yayınlanan haber sosyal medyada da paylaşıldı.

Çin Yasakladığı Kripto Para Haberini Yapıyor

Çin kripto para konusunda en sert yaptırımları olan ülkeler arasında yer alıyor. Çin hükümeti her ne kadar ülkenin kendi dijital parasını çıkarma konusunda hızlı ve iddialı adımlar atsa da ülkede kripto yasakları devam ediyor. Kripto paralara karşı sert düzenlemeleri olan Çin hükümetinin geçtiğimiz günlerde Bitcoin haberi yapması ise şaşkınlık yarattı.

Bilindiği gibi dünya üzerinde dijital para çıkarmak için çalışmalarında devam eden birçok ülke var. Çin’de dijital para çalışmalarında önde gelen ülkelerden biri. Çin’in dijital yuan çalışmaları da sık sık gündemde yer alıyor. Kendi dijital parasını çıkarma konusunda önde gelen ülkelerden biri olan Çin, kripto para konusunda ise oldukça kontrolcü tavırlar sergiliyor. Dünya üzerinde kripto paralarla ilgili vatandaşlarına en sert yaptırımları uygulayan ülkelerin başında Çin geliyor. Kripto para konusunda bu kadar sert tavırları olan hükümetin geçtiğimiz günlerde ulusal kanalından Bitcoin haberi yapması ise şaşkınlık yarattı.

Çin’in Popüler Kanalı CCTV Bitcoin Haberi Yaptı

Çin’deki en popüler ulusal kanallardan biri olan CCTV geçtiğimiz günlerde Bitcoin rallisi ile ilgili haberleri ekrana taşıdı. Kripto para konusunda sert tavırları olan Çin’in bu haberi vatandaşları şaşırttı. CCTV üzerinden yayınlanan haber sonrasında sosyal medya üzerinden de paylaşıldı.

Çin’deki popüler Twitter hesaplarından biri olan CnLedger, CCTV’de yayınlanan Bitcoin haberini sosyal medyaya taşıdı. Anonim bir hesap olan CnLedger normalde de kripto haberlerinin paylaşıldığı bir hesap. Sosyal medyaya da taşınan haberde Bitcoin’in yükselişi ve çok daha iyi bir piyasasının olması ile ilgili olumlu söylemler de yer alıyor.

Blockchain Teknolojisi Destekleniyor

Çin’im kripto ile ilgili ilk yasakları 2017 yılında başlamıştı. 2017 yılından beri devam eden kripto yasaklarına rağmen yapılan Bitcoin haberi şaşkınlık yarattı. Bununla beraber kriptoyu yasaklayan Çin, blockchain alanını ise desteklemeye devam ediyor. Blockchain teknolojisini destekleyen Çin’de çok sayıda blockchain şirketi var ve yenileri de açılmaya devam ediyor. Çin’de toplam 13.885’ten fazla blockchain şirketinin olduğu söyleniyor. Çin’in blockchain teknolojisini desteklemesi, kendi dijital parasını çıkarma çalışmalarından ve son yapılan Bitcoin haberinden sonra yakında kripto yasaklarının kalkabileceği konuşuluyor.

Çin Vatandaşları Yasak Kripto Paraları Kullanmaya Devam Ediyor

Çin ile ilgili çarpıcı kripto konularından birisi ise yasak olmasına rağmen vatandaşların aktif şekilde kripto para kullanmaya devam ediyor olması. Ülkede yasak olduğu için son 1 yılda 50 milyar dolardan fazla kripto paranın ülke dışına aktarıldığı gözlemlendi.

Yorum Yap

Yorum Yap