1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Çin’den Covid-19 Skandalı DSÖ Açıkladı

Çin’den Covid-19 Skandalı DSÖ Açıkladı

Küresel bir kriz olarak etkisini sürdüren Covid-19 salgını ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Dünya Sağlık Örgütü’nün Çin’in Wuhan kentine göndereceği araştırma ekibi için Çinli yetkililerin gerekli izin belgelerini hazırlamadığı öğrenildi. Dünya Sağlık Örgütü Çin’in yeni skandalı ile ilgili 2021 yılının ilk basın toplantısında açıklama yaptı.

Çin'den Covid-19 Skandalı DSÖ Açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü 2021 yılının ilk basın toplantısını düzenledi. Covid-19 salgınının gündem olduğu toplantıda Çin ile ilgili yapılan açıklamalar dikkat çekti. Covid-19 virüsünün kökenini araştırmak için bu hafta Çin’in Wuhan kentine gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının Çin’e girişi ile ilgili sıkıntıların olduğuna dair açıklamaların yapıldığı basın toplantısı dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

2020 yılında tüm dünya üzerinde etkili olan Covid-19 virüsü bilindiği gibi Çin’in Wuhan kentinden yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta uluslararası bilim insanlarından oluşan 10 kişilik heyetin, Covid-19 salgınının kökenlerini araştırmak için virüsün başladığı Wuhan kentine gideceğini açıklamıştı. Gerçekleştirilen basın toplantısında bilim insanlarının bir kısmının yola çıktığının ancak Çin’e giriş için izin belgelerinin hazır olmadığı ve bir kısmının da yolculuklarının iptal edildiği açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghevreyesus konu ile ilgili açıklamayı DSÖ merkezi olan İsviçre’nin Cenevre kentinde video konferans yöntemi ile düzenlenen basın açıklamasında yaptı. Ghebreyesus açıklamasında büyük hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2021 yılının ilk basın toplantısına katılan diğer isim de DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan oldu. Mike Ryan Çin’in araştırmalara engel olduğunu belirtti.

Ghebreyesus: Covid-19 Virüsünün Kökenini İncelemek DSÖ İçin Öncelik

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus dün Cenevre kentinde video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen basın toplantısında geçtiğimiz hafta virüsün kökeni ile ilgili araştırma yapmak için Wuhan kentine gideceği açıklanan uluslararası bilim insanlarından oluşan heyetin durumu ile ilgili açıklama yaptı. Ghebreyesus açıklamasında Çinli yetkililerin Çin’e yola çıkmış olan bilim adamlarının ülkeye girişi için gerekli izin belgelerinin hazırlanmadığının öğrenildiğini ve bu durumun DSÖ için büyük hayal kırıklığı olduğunu, DSÖ için virüsün kökenini araştırmanın öncelik olduğunu belirtti. DSÖ’nin Çin’in yeni skandalı ile ilgili açıklaması dünya basınında büyük yer tuttu.

Mike Ryan: Çin Araştırmaya Engel Oluyor

Basın toplantısında bulunan DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan da konu ile ilgili açıklamada bulundu. Mike Ryan Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan bilim heyetinin Çin’e girişine engel olunduğunu belirtti. Çinli yetkilileri konunun önemi ile ilgili uyardıklarını da hatırlattı.

DSÖ Eleştirileri Çin’e Yöneltilmeye Başladı

Dünya Sağlık Örgütü virüsün kökeni ile ilgili çalışmalarda gelişme kaydedememesi ve araştırmaların yapılmaması noktasında birçok kişiden eleştiri alıyordu. DSÖ’nin hamlesine rağmen Çinli yetkililerin tavırları ise eleştirilerin Çin’e yöneltilmesine neden oldu.

Yorum Yap

Yorum Yap