1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Covid-19 Önlemlerine Yenileri Eklenebilir

Covid-19 Önlemlerine Yenileri Eklenebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük olarak açıkladığı Covid-19 vaka sayılarında ciddi bir düşüşün yaşanmaması yeni tedbir kararlarını gündeme getirdi. Vaka sayılarının artmaya devam etmesi hafta başında yeni önlem kararlarının alınmasına sebep olabilir. Vatandaşlar yeni gelecek önlem kararlarının ne olacağını merak ediyor.

Covid-19 Önlemlerine Yenileri Eklenebilir

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19 vaka sayısı günden düne artmaya devam ediyor. Vaka sayısındaki yükselişlerin kış aylarında artması ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda önlem kararları alınmış ve 2 haftalık gözlem sürecinden sonra vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa daha sert tedbirlerin alınacağı da açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük olarak açıkladığı vaka sayılarının hala çok yüksek olması yeni tedbir kararlarını gündeme getirdi. Hafta başında yapılacak toplantı ile yeni önlem kararlarının alınıp alınmayacağı ve ne tür kısıtlamalar geleceği merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dün Önlem Mesajı Vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü namaz çıkışı, Covid-19 süreci ve alınan önlemlerle ilgili açıklamalar yapmıştı. Erdoğan vatandaşların Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlara yeterince uymadığını ve yeni tedbir kararları almaya mecbur olduklarını açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamaları ve Covid-19 vaka sayılarının yüksek olması hangi yeni kısıtlamaların uygulanacağı konusunda soru işaretleri yarattı.

Sokağa Çıkma Yasağı Hafta İçi De Uygulanacak

Covid-19 salgını ile mücadele için 2 hafta önce alınan önlem kararlarına yenilerinin eklenmesi söz konusu. Alınana ilk önlem kararlarında hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlamıştı. Ancak vaka sayılarındaki artış ile beraber sokağa çıkma yasağının uygulanma gün ve saatlerinin artması söz konusu olabilir. Alınacak yeni önlemlerle sokağa çıkma yasağının hafta içi de uygulanması ve hafta sonu tam gün haline getirilmesi bekleniyor. Bununla beraber 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gibi risk gruplarının sokağa çıkma saatlerinin daha fazla kısıtlanabileceği hatta sadece hafta sonları 3 saat için izin verilebileceği gündeme geldi.

HES Kodu Uygulamasının Alanı Genişleyecek

Covid-19 ile mücadele kapsamında alınması gereken yeni önlemlerden biri de HES kodu uygulamasının alanının genişletilmesi olabilir. Seyahatlerde kullanılan HES kodu uygulamasının en kalabalık ortamlardan biri olan pazar yerlerinde de kullanılması gündeme geldi. Özellikle katlı ve kapalı pazar yerlerinde HES kodu kullanımının zorunlu hale getirilmesi bekleniyor.

Şehirlerarası Yolculuk Yasaklanacak Mı?

Covid-19’a yönelik alınan önlemlerin ilk aşamasında kış aylarında çok fazla şehirlerarası yolculuk olmayacağı düşünülerek seyahat kısıtlaması getirilmemişti. Bununla beraber vaka sayısının yükselmesi ile şehirlerarası seyahat yasağının gelebileceği konuşuluyor. Özellikle risk oranı yüksek illere giriş ve çıkışların yasaklanması bekleniyor. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre Edirne, Adana, Hatay, Aydın, Tokat, Çanakkale, Trabzon, Zonguldak, Mersin, Samsun, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Ankara risk oranı yüksek olan iller arasında yer alıyor.

Yorum Yap

Yorum Yap