1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Covid-19 Sebebi İle Hayvanlar İtlaf Ediliyor

Covid-19 Sebebi İle Hayvanlar İtlaf Ediliyor

Covid-19 salgını ile ilgili birçok tartışma devam ederken Danimarka’dan konu ile ilgili yani açıklama geldi. Danimarka’da birçok vizonun itlafından sonra kedilerde de Covid-19 virüsüne rastlandığı açıklandı. 12 kedinin itlaf edildiği Danimarka’da Kedi Hakları Derneği de hükümete yardım etti. Güney Kore’de ise kuşlar itlaf ediliyor.

Covid-19 Sebebi İle Hayvanlar İtlaf Ediliyor

Covid-19 salgını ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Salgınla ilgili devam eden birçok çalışmada hayvanlarda da bulaş riskinin görüldüğü anlaşılmıştı. Daha önce ABD ve Danimarka’da Covid-19 virüsüne rastlanan birçok vizon  laf edilmişti. Vizonlardan sonra Danimarka’da aynı bölgede Covid-19 virüsü taşıyan kedilere de rastlandığı ve kedilerin itlaf edildiği açıklandı.

2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgını ile ilgili birçok tartışma ve araştırma devam ediyor. Wuhan kentindeki hayvan pazarından çıktığı düşünülen Covid-19 salgını için hayvanlara da test yapılmaya devam ediyor. Hayvanlardan insanlara bulaştığı düşünülen virüs ile ilgili yapılan çalışmalarda daha önce Danimarka ve ABD’de virüs taşıyıcısı olduğu anlaşılan çok sayıda vizon itlaf  edilmişti. Danimarka’da süren çalışmalarda vizon çiftliğindeki kedilerde de Covid-19 virüsüne rastlandığı açıklandı. Hükümet virüsün taşıyıcısı olan kedileri itlaf etmeye devam ediyor.

Danimarka’da Kedilerde Covid-19 Virüsüne Rastlandı

Damimarka’da birçok vizonun itlafına sebep olan Covid-19 virüsü şimdide kedilerde görülmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde 7 farklı çiftlikte vizon itlafı başlatılmıştı. Vizon itlaflarının devam ettiği bu 7 çiftlikte yaşayan kedilere de Covid-19 testi yapıldı.

Devlet Serum Enstitüsünün kedilere de yapmaya başladığı Covid-19 testlerinde pozitif vakalara rastlandığı açıklandı. 7 vizon çiftliğindeki 33 kediye yapılan testlerden 12 tanesi pozitif çıktı. Enstitü Covid-19 salgınına yakalanan kedilerin de itlaf edilmeye başlandığını açıkladı.

Lone Nielsen: Kedilerin İtlaf Edilmesine Yardım Ettik

Danimarka’da başlanan kedi itlafı ile ilgili bir açıklama da ülkenin Kedi Hakları Derneği’nden geldi. Danimarka’da kedi haklarının savunucusu olan Kattens Vearn isimli derneğin direktörü olan Lone Nielsen, konu ile ilgili açıklama yaptı. Nielsen Devlet Serum Enstitüsü tarafından devam edilen kedi itlaflarına destek verdiklerini açıkladı. İtlafta enstitüye yardım eden derneğin direktörü bu işlemin gerçekleştirilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Lone Nielsen açıklamasında toplam kaç tane kedinin itlaf edildiğini ise söylemedi.

Çiftlik Bölgesi Karantinaya Alındı

Danimarka’da vizonlarda ve kedilerde görülen Covid-19 salgınının bölgede diğer hayvanlarda da görülebileceği düşünülüyor. Eyalet hükümeti vizon ve kedi itlaflarının gerçekleştiği 7 çiftlik ve yakınlarını riskli karantina bölgesi ilan etti. Eyalet hükümeti vakaların görüldüğü çiftlikler ve bu çiftliklerin 10 km yakınındaki tüm çiftlik ve bölgeyi riskli ilan etti ve karantina bölgesi olduğunu açıkadı.

Güney Kore’de Kuşlar İtlaf Ediliyor

Danimarka’da vizon ve kedilerin itlafına devam edildiği bugünlerde, kuş gribi sebebi ile Güney Kore’de de kuşlar itlaf ediliyor.

Yorum Yap

Yorum Yap