1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Son Dakika Faiz Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Son Dakika Faiz Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO Fuarı’nda yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz gün T.C. Merkez Bankası’nın almış olduğu 4.75 puanlık faiz artırma kararı hakkında değerlendirmede bulundu. “Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız.” diyen Erdoğan, Hazine’nin Merkez Bankası ile birlikte daha güçlü çalışacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Faiz Mesajı

Bu yıl 18.’si düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün açıkladığı 4.75 puanlık faiz artırma kararı hakkında değerlendirmede bulundu. “Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğini biliyoruz, faiz artışını böyle değerlendiriyorum.” diyen Erdoğan aynı zamanda Türkiye’yi faiz, enflasyon ve kur sarmalından çıkarmak gerektiğini söylerken, “Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.” dedi.

Naci Ağbal başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faizi piyasa beklentisinde olduğu gibi 4.75 puan artırarak 10.25 seviyesinden 15’e yükseltmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı MÜSİAD EXPO Fuarı’nda bu kararla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Bu süreçte herkese önemli görevler düştüğünü kaydeden Erdoğan, “Hazine Maliye Bakanlığı, Merkez bankası diğer kamu kurumları ve özel sektör daha güçlü şekilde çalışacak.” dedi.

Erdoğan: “Son 18 Yılda Her Değişimde İmzamız Var”

Son 18 yılda her reformun, gerçekleştirilen her değişimde imzalarının bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamen yeni bir anayasa için hazırlıklara başladıklarını belirtti. “CHP’nin oyun bozanlığı sebebiyle neticeye ulaşamadık. Bizimle birlikte yeni anayasa hazırlamaktan kaçanların daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içine girdikleri ortaya çıktı.” ifadelerini kullanan Erdoğan, temel kanunların tamamını yenileyerek, ülkede hukuka erişimi kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Yeni Reformlar İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Ekonomi alanında kapsamlı düzenlemeler yaparak, ülkenin iş yapma kolaylığı endeksinde 27 sıra yükselerek 190 ülke arasında 33. sıraya çıkmasını sağladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut durumda yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bu yıl 18.’si düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Yeni yargı paketle ilgili hazırlıklar sürüyor.” diyerek günümüzde alınması gereken tedbirler neyse, onları bir an önce hayata geçirmekten kaçınmadıklarının altını çizdi.

Erdoğan: “Acı İlaç İçmemiz Gerektiğinin Farkındayız”

Gerektiği durumda şu aşamada bazı acı ilaçları içmeleri gerektiğinin farkında olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TCMB tarafından yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendirdiğini söyledi. Faiz konusunda öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu kaydeden Erdoğan, ülke olarak bunu başardığımız zaman döviz kurunun da yeniden istikrara kavuşacağını söyledi.

Faizin paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Faiz sebep, enflasyon neticedir. Yeni ekonomi yönetimiyle tüm mesai ve dikkatimizi bu konuya uluslararası girişimcileri harekete geçirerek üretim ve istihdamda kalıcı sonuçlar doğuracak yatırımların hızlanmasını temin edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Yorum Yap