1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Cumhurbaşkanı’ndan AB ve ABD’ye Önemli Mesaj

Cumhurbaşkanı’ndan AB ve ABD’ye Önemli Mesaj

Ak Parti’nin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdiği konuşmasında Avrupa Birliği ve ABD ile ilişkileri yorumladı. “Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor ve geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.” diyen Erdoğan, müttefik ilişkilerine önem verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı'ndan AB ve ABD'ye Önemli Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti’nin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. olağan il kongrelerinde açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında daha sonra yapılacak kongrelerin ertelendiğini duyuran Erdoğan, konuşmasında Avrupa Birliği ve ABD ile ilişkilere değindi. Amerika ile uzun ve yakın müttefik ilişkileri bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde kullanma niyetinde olduklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan reformlarda yeni bir dönemi başlattıklarını belirtirken, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada Türkiye’ye iyi bir yer edinmekte kararlı olduklarını kaydetti. AK Parti’nin küresel ekonomik ve siyasi düzenin yeniden inşasında Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak tek parti olduğunu belirten Erdoğan, “Ülkemizi 2023 hedefleriyle mutlaka buluşturacağız. Evlatlarımıza 2053 vizyonunu hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: “Azerbaycanlı Kardeşlerimizle Bir Başka Zaferi Yaşadık”

“Ülkemizi yeniden kendi iç mücadeleleriyle vaktini ve enerjisi harcayan bir yer haline getirmek için terör örgütlerinden darbecilere kadar herkesi kullandılar. Bu saldırılara cevabımızı içerde birlikteliğimizi güçlendirerek verdik.” açıklamasında bulunan Erdoğan, Suriye’de terör devletiyle kuşatmaya kalktıklarını açıkladı. Bunun yanı sıra Libya’da darbecileri kullanarak başka bir oyun içine girdiklerini ancak orada da heveslerini kursaklarında bıraktıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir başka zaferi daha yaşadığımıza değindi.

Erdoğan: “AB’den Bize Verdiği Sözleri Tutmasını İstiyoruz”

Avrupa Birliği’nden beklentilerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB’den ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik açıktan düşmanca tutumların içinde olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.” dedi. ABD ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi, bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde kullanmaya niyetli olduklarını söyleyen Erdoğan, Rusya ve İran gibi ülkelerle ilişkilerin de asla görzardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan: “Bize Bir Adım Gelene Birkaç Adım Gideriz”

Türkiye’yi tamamı yalan ve yanlış argümanlarla tehdit etmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi bahsettikleri değerleri kendileri çiğneyenlerin Türkiye’yi eleştirmesinden ve işi yaptırım noktasına getirmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan açıklamasında sözlerini “Hiçbir ülke ve kurumla aramızda siyasetle, diplomasiyle, diyalogla çözülemeyecek bir sorun olmadığını düşünüyoruz. Bu kanalları açık tutmayı sürdüreceğiz. Bize bir adım gelene, birkaç adım gitmekten asla vazgeçmedik.” ifadeleriyle tamamladı.

Yorum Yap

Yorum Yap