1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Cumhurbaşkanlığı’ndan Yeni Whatsapp Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı’ndan Yeni Whatsapp Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç son dönemlerin en tartışmalı konusu olan Whatsapp gizlilik sözleşmesi ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesini güncelleme tarihinin ertelemesini, zaman kazanma eylemi olarak değerlendiren Koç, verilerin paylaşımı ile ilgili içerik değişikliği bulunmadığına bu sebeple de vatandaşların yeni sözleşmeyi onaylamaması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni Whatsapp Açıklaması

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından Whatsapp son dönemlerde yeni gizlilik sözleşmesi ve güncelleme tarihinin ertelenmesi ile sürekli gündeme geliyor. Türkiye’de de önemli tartışma konularından olan Whatsapp’ın yeni düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç yeni açıklamalar yaptı. Koç Whatsapp’ın yeni düzenlemesinin AB üyesi olmayan ülkeler için geçerli olmasını eleştirirken, güncellemenin ertelenmesi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Ali Taha Koç: Whatsapp’ın Yeni Güncellemesi AB Üyesi Olmayan Ülkelere Uygulanıyor

Whatsapp uygulamasının gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitmesi ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Ali Taha Koç’un dikkat çektiği noktalardan biri güncellemenin yalnızca AB üyesi olmayan ülkelere gelmesi oldu. Yeni uygulamanın AB üyesi olan ve olmayan ülkelere göre farklılık gösterdiğini belirten Koç, bu anlayışı doğru bulmadıklarını aktardı.

Ali Taha Koç, Türkiye’nin bu konuda dijital platformlara herkesin ulaşabilmesine ve prosedür ile uygulamaların aynı olmasına yönelik bir yaklaşımı benimsediğini belirtti. Uygulamalardaki söz konusu tedbir ve düzenlemelerin AB üyesi olan ve olmayan ülkelere aynı şekilde uygulanması gerektiğini belirten Koç, Rekabet Kurumu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun Türkiye’de bu konu ile ilişkili sıkı bir denetime başladığını belirtti. Bu çalışmalarla kişisel verilerin paylaşımında rıza alınıp alınmadığına ve rekabet koşullarına uygun hareket edilip edilmediğine bakılacağını belirten Koç, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nin kamu kuruluşu çalışanları ile ilgili son yeniliklerinin öneminin de bur tartışmalarla anlaşıldığını belirtti.

Güncellemenin Ertelemesi Zaman Kazanmak İçin Yapıldı

Ali Taha Koç açıklamalarında Whatsapp’ın ilk olarak 8 şubat olarak açıkladığı güncelleme tarihini 15 mayısa ertelemesi ile ilgili değerlendirmede de bulundu. Erteleme ile ilgili yapılan açıklamada gizlilik sözleşmesinin içeriğinde bir değişiklik yapılmadığını belirten Koç, Whatsapp’ın yeni düzenlemesini açıklamak için zaman kazanmaya çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili yaptığı eleştirel açıklamalarda yerli ve milli uygulamaların kullanılmasının neden önemli olduğunu da vurguladı. Yerli ve milli uygulamalarda benzeri güvenlik ve gizlilik sorunlarının bulunmamasına dikkat çeken Koç vatandaşları da çeşitli konularda uyardı.

Ali Taha Koç Vatandaşları Siber Tehlikelere Karşı Uyardı

Vatandaşların Whatsapp kullanıcı sözleşmesini onaylamadan önce neyi onayladıklarını bilmeleri gerektiği üzerinde duran Koç, kişisel verilerin paylaşılmamasının önemini vurguladı. Kimlik bilgilerinin çalınması ile birçok suçun işlendiğini aktaran Koç, son dönemlerde siber suçları artışına dikkat çekerek, vatandaşların kişisel verilerini paylaşmamaları gerektiğini belirtti. Sosyal medya uygulamalarının da dikkatli kullanılması gerektiğini açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap