1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Daha Şiddetli Bir Salgın Gelebilir!

Daha Şiddetli Bir Salgın Gelebilir!

Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılının son basın toplantısını düzenledi. Zorlu süreçlerin yaşandığı 2020 yılının bitmek üzere olduğu bugünlerde Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri basın toplantısında salgın sürecini, aşı çalışmalarındaki son durumu ve bu salgının nasıl yenilebileceği üzerine açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü’nün daha büyük bir salgın gelebileceği uyarısı ise dünya üzerinde panik yarattı.

Daha Şiddetli Bir Salgın Gelebilir!

Covid-19 salgınından kaynaklı olarak zor bir yıl olan 2020 bitmek üzere. Salgının etkisini devam ettirdiği ve aşı çalışmalarında da yeni gelişmelerin kaydedildiği bugünlerde Dünya Sağlık Örgütü bu yılın son basın toplantısını gerçekleştirdi. Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin 2020 yılındaki salgın sürecini değerlendirdiği toplantıda Covid-19 salgınından daha büyük ve etkili bir salgına karşı hazırlıklı olunması yönünde yapılan uyarılar ise dikkat çekti. DSÖ ilerleyen yıllarda çok daha büyük salgınların gelebileceğini aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus Dünya Sağlık Örgütü’nün merkezinde video konferans yöntemi ile 2020 yılının son basın toplantısını düzenledi. Dünya Sağlık Örgütü’nün merkezi olan İsviçre Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında Ghebreyesus salgın sürecine dair değerlendirmelerde bulunduktan sonra diğer yetkililer de soruları yanıtladı. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan da katıldığı basın toplantısında aşı çalışmalarından bahsederek, yeni ve daha büyük bir salgına hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Ghebreyesus: Salgını Hep Beraber Bitireceğiz

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus basın toplantısında ilk olaran Çin’in Wuhan kentinde zatürre vakası olduğu sanılan Covid-19 salgınının başlamasından bu yana 1 yılı aşkın süre geçtiğinin belirterek, Covid-19 sürecinde uygulanan politikalar ile ilgili açıklama yaptı. Ghebreyesus salgın sürecinde dünyanın çok farklı bölgelerindeki binlerce bilim insanı ile işbirliği içinde çalışma yapıldığını aktardı. Salgına dair her geçen gün yeni şeylerin öğrenildiğini belirten Ghebreyesus gelişmelerin bazen olumlu bazen ise olumsuz olduğuna vurgu yaparak her şekilde ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Ghebreyesus basın toplantısının sonunda salgını bitirmek için birlik olmasının önemine de vurgu yaptı.

DSÖ: Aşı Çalışmaları İleri Bir Safhada

Dünya Sağlık Örgütü genel merkezinde düzenlenen toplantıya katılan isimlerden biri olan Mike Ryan da aşı çalışmaları ile ilgili sorulara yanıt verdi. Ryan aşı çalışmalarının tüm dünyada ileri bir safhada olduğunu ve bilim dünyasının çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Mika Ryan: Covid-19 Bir Uyarı Alarmıdır

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan basın toplantısında Covid-19 salgınının küresel olarak çok hızlı yayıldığını ve çok şiddetli bir salgın olduğunu kabul etmekle beraber dünya üzerindeki en büyük salgın olmadığını aktardı. Ryan virüsün ne kadar bulaşıcı bir şey olduğuna dikkat çekerek Covid-19 salgınının uyarı olduğunu ve daha büyük salgınların gelebileceğini aktardı. İhtimal dahilinde olan daha şiddetli salgınlara hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap