1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Demir Sağlık Sigorta Dijitalleşme Yolunda

Demir Sağlık Sigorta Dijitalleşme Yolunda

Pandemi süreci tüm sektörlerde dijitalleşme çalışmalarına hız kazandırmaya devam ediyor. Sigortacılık alanında çeşitli hizmetler veren Demir Sağlık, Covid-19 salgını sebebi ile başlayan pandemi sürecinde dijital sigorta yöntemleri ve ürünleri geliştirmeye başladı. Sigorta şirketi önümüzdeki günlerde iki yeni dijital ürününü online olarak satışa sunacak.

Demir Sağlık Sigorta Dijitalleşme Yolunda

Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen Covid-19 salgını bütün çalışma alanlarında ve meslek kollarında dijitalleşme adımlarının atılmasını zorunlu hale getirdi. Pandemi sürecinin başlaması ile hayatı tüm alanlarında sosyal ortamlarda, mesleki alanlarda sosyal mesafe kuralı çok önemli bir hale gelmeye başladı. Sosyal mesafenin korunmasına yönelik alınan önlemler insanların ve sektörlerin arasındaki fiziksel mesafeyi arttırırken, dijital mesafeleri ise azaltamaya başladı. Pandemi sürecinde fiziksel yakınlık kurarak çalışmanın imkansız hale gelmesi tüm meslek gruplarının dijital adımlar atmasına sebep oldu. Dünyada yavaş yavaş gelişen dijitalleşme pandemi süreci ile beraber hız kazandı. Bu dijitalleşme hareketini devreye sokan alanlardan biri de sigortacılık oldu.

Sigorta şirketleri pandemi sürecinde kendilerine dijital çalışma alanları ve yöntemleri yaratmaya başladılar. Sigorta hizmeti veren birçok acente birikimlerini dijital alana yönlendirmeye başladı. Sigorta alanında hizmet veren ve önemli dijitalleşme adımları atan şirketlerden biri de Demir Sağlık oldu.

Viktor Hodara: Insurtech Olma Potansiyeli Yüksek Sigorta Acenteleri Var

Pandemi sürecinde sigorta şirketlerinde yaşanan değişikliklerle ilgili Demir Sağlık Genel Müdürü Viktor Hodara açıklamalarda bulundu. Hodara hem şirketlerinde atılan dijitalleşme adımlarından bahsetti hem de pandemi sürecini sigorta şirketleri açısından yorumladı.

Hodara sigorta şirketlerinde gelişen dijitalleşme çalışmalarına insuterch dendiğinden bahsederek bu potansiyeli taşıyan birçok sigorta acentesi olduğunu söyledi. Hodara bu acentelerin hızlı işlem, müşteriye yakın olma, yalın bir sistem kullanma ve teknolojiyi daha aktif kullanma gibi özellikleri olduğunu açıkladı. Pandemi sürecinde insuterch çalışma yöntemine geçen acentelerin birçok avantajı olduğunu söyleyen Hodara, dijitalleşmenin olumlu taraflarına odaklanıyor.

Online Alışveriş Dijital Sigorta Ürünlerini De Arttırdı

Demir Sağlık Genel Müdürü Hodara pandemi sürecinde sigorta şirketlerinin sadece çalışma biçimlerinin değil ürünlerinin de değişiklik gösterdiğinden bahsetti. İş yapış şekillerinin yanı sıra, ürünlerin de dijitalleştiğini söyleyen Hodara yeni ürünlerin ortaya çıkmaya başladığını açıkladı.

Pandemi süreci ile beraber online alışverişin toplam alışverişteki payının çok ciddi oranda yükseldiğini söyleyen Hodara, sigortacılık ürünlerinin de online satışa uygun olarak yani dijital olarak hazırlandığını açıkladı. Online hizmet veren şirketlerin sigorta ihtiyaçlarının da artacağını söyleyen Hodara çalışmalarını bu yöne evrilttiklerini açıkladı.

Demir Sağlık’tan 2 Yeni Dijital Ürün Online Satışa Sunulacak

Sigortacılık alanının güçlü şirketlerinden olan Demir Sağlık pandemi sürecinde kullanılabilecek ve online olarak satılacak iki yeni dijital sigorta ürünü hazırladı. Seyehat sağlık ve İki Can Hamilelik sigortalarını hazırladıklarını açıklayan genel müdür Hodara, yakında bu ürünlerin dijital olarak satışa çıkacağını açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap