1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Dijital Dönüşüm Katkısı İle IOTA Vakfı’na Ödül

Dijital Dönüşüm Katkısı İle IOTA Vakfı’na Ödül

TM Forum dijital dönüşüme sunduğu katkılardan dolayı IOTA Vakfı’nı ödüllendirdi. DBM Catalyst programı bünyesinde iş ortakları ile proje geliştiren vakıf dijital dönüşüm alanında ciddi ilerleme kaydedilmesine yardımcı olacak proje geliştirdi. Dijital anlamda büyük önemi olan projeye TM Forum’dan Business Impact Catalyts ödülü verildi.

Dijital Dönüşüm Katkısı İle IOTA Vakfı'na Ödül

IOTA Vakfı 2020 yılında bünyesine katıldığı TM Forum’dan ilk projesi ile ödül almayı başardı. DBM Catalyts programı içinde proje çalışması yapan dernek dijital alana büyük katkı sağlayacak bir proje gerçekleştirdi. Birçok ortakla beraber gerçekleştirilen projeden IOTA Vakfı ödüllendirildi.

Uluslararası çalışmalar yapan TM Forum organizasyonunun 850’den fazla üye şirketi bulunmaktadır. Kültürel ve teknolojik hedefleri aşmayı, daha ileri seviyeye taşımayı hedefleyen organizasyon 4 farklı sektörde hizmet sağlamaktadır. 180 farklı ülkede hizmet veren TM Forum hizmet sağlayıcılar, teknoloji sağlayıcılar, danışmanlık firmaları ve sistem entegratörleri alanlarında çalışma yapmaktadır. Dünya üzerinde kullanılan ilk 10 küresel ağa sahip olan organizasyon son derece işlevsel ve nitelikli projeler çıkarmaktadır.

TM Forum’dan IOTA Vakfı’na Business Impact Catalyst Ödülü

2020 yılında TM Forum’dan Business Impact Catalyts ödülünü alan IOTA Vakfı, DBM Ctalyts projesinin geliştirilmesinde önemli bir noktada durmuştur. Proje kapsamında vakıf ve ortakları IOTA teknolojisini kullanarak “akıllı çözümler “ yaratmak ve teknolojik gelişmelerin benimsenmesine yönelik çalışmalar yaptı. DBM Catalyts projesinde IOTA Vakfı ile beraber Agile Fractal Gride, BT, UAE, Etisalat UAE, Maxbyte, Heritage International gibi şirketler de çalıştı. Kalabalık bir ortaklık kurulan projede birçok teknoloji sağlayıcı da kullanıldı. Projede kullanılan teknoloji sağlayıcılar arasında Accenture, Altifio, AWS, Intel, R3, IoT Lab sayılabilir.

IOTA Vakfı’nın 2020 yılında TM Forum’dan aldığı ödülün adı Business Impact Catalyst. Bir forum yazısında ödülün hangi durumlarda verildiği ile ilgili açıklama paylaşılmış. Bu ödül dijital dönüşümü hızlandırmada önemli katkı saplayan kuruluşlara veriliyor.

Catalyst Projesi Dijitalleştirme Çalışmaları İle TM Forum Açıklama Yaptı

IOTA Vakfı’nın dijitalleşmeye sunduğu katkılardan dolayı ödül alması üzerine TM Forum ödülün verildiği söz konusu proje hakkında açıklama yaptı. TM Forum projenin amacı ve nasıl hazırlandığı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

TM Forum tarafından yapılan açıklamada geleneksel endüstride çalışma yapan şirketlerin ürün ve hizmetlerinin dijitalleştirilmesinin amaçlandığını açıkladı. Dijitalleşme süreçlerinin keşfedildiği bu projede dijital bir iş pazarının oluşturulduğu açıklandı. TM Forum dijital iş pazarında akıllık fabrika, akıllı tiyatro, akıllı lojistik gibi alanlarının entegrasyonunun sağlandığı bir platform oluşturulduğunu da belirtti.

IOTA Teknolojisinin Kullanıldığı Projede Önemli Sonuçlar Alındı

IOTA tabanında hazırlanan projede iki farklı sonucun ele alındığı da yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Projede Akıllı Fabrika ve Akıllı Şebeke olmak üzere 2 farklı senaryonun üzerinde duruldu. Akıllı fabrika senaryosunda akıllı robotlarla cüzdanların entegrasyonu üzerine, akıllı şebeke senaryosunda ise bilgi paylaşımı ve doğrudan ödeme üzerine çalışıldı.

Yorum Yap

Yorum Yap