1. Ana Sayfa
  2. Magazin
  3. DSÖ: Daha Fazla Virüs Aşısına İhtiyacımız Var

DSÖ: Daha Fazla Virüs Aşısına İhtiyacımız Var

Covid-19 salgınına yönelik tüm dünyada devam eden aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişmeler ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen aşının İngiltere’den onay alması üzerine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ryan Covid-19 salgını için 3-4 aşının yeterli olmadığını açıkladı.

DSÖ: Daha Fazla Virüs Aşısına İhtiyacımız Var

Geçtiğimiz gün Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen Covid-19 aşısının İngiltere’den resmi onay alması üzerine aşı uygulamalarının yakın zamanda başlayacağı açıklandı. Aşı çalışmaların yaşanan olumlu gelişmelerin üzerine Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Direktörü Mike Ryan, aşı çalışmalarının devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Ryan olumlu gelişmeleri değerlendirirken sürecin nasıl devam etmesi gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

2019 yılının aralık ayından beri tüm dünyada etkisini devam ettiren Covid-19 salgını ile ilgili çeşitli çalışmalar devam ediyor. Bilim insanları bir yandan salgının kaynağına ve belirtilerine yönelik araştırmalar yaparken diğer taraftan da salgına yönelik aşı çalışmalarını sürdürüyorlar. Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19’u küresel salgın olarak tanımlamasından bu yana devam eden aşı çalışmaları ile ilgili olumlu gelişmelerde yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Moderna, Oxford/ Astra Zeneca ve Pfizer/BioNTech aşılarının etki oranlarının açıklanmasının ardından dün Pfizer ve BioNTech aşısının İngiltere’den onay alması üzerine Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Direktörü Mike Ryan aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mike Ryan: Üretimi Arttırmalıyız, Fiyatı Düşürmeliyiz

DSÖ Acil Durumlar Direktörü Mike Ryan Covid-19 aşı çalışmalarına yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen aşının onay almasından duyduğu mutluluğu dile getiren Ryan 3-4 aşının yeterli olmadığını açıkladı. Küresel bir kriz olan Covid-19 salgınına yönelik aşı yapılacak çok fazla insan olduğunu belirten Ryan tüm dünya için 4 aşının yeterli olmadığını, daha fazla aşı üretilmesi gerektiğini söyledi. Tek doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Ryan aşı üretiminin arttırılması ve fiyatların düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Aşı Çalışmaları Yeterli Değil, Önlemler Devam Etmeli

Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinden Ryan yaptığı açıklamalarda tek başına aşı çalışmalarının yeterli olamadığını ve önlemlerin alınmaya devam edilmesi gerektiğini açıkladı. Mike Ryan aşı çalışmaları ile ilgili olumlu gelişmelerin yaşanmasının yanı sıra salgının yayılmaya devam ettiğini açıklayarak diğer güvenlik önlemlerini alınmasının önemi üzerinde durdu. Ryan şuanda uygulanan önlemlerin sürdürülmemesi durumunda çok fazla kişinin hayatını kaybedeceğini söyleyerek, önlemlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Howard Catton: Aşı Haberleri Umut Veriyor

Covid-19 salgınına yönelik geliştirilen aşılarla ilgili açıklama yapan diğer isim ise Uluslararası Hemşireler Konseyi yöneticilerinden Howard Catton oldu. Catton yaptığı açıklamada gelen olumlu aşı haberlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aşı çalışmalarının milyonlarca insana umut olduğunu açıkladı. Catton tüm dünyaya aşı uygulanmasının zorlu bir süreç olacağının da altını çizdi.

Yorum Yap

Yorum Yap