1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. DSÖ’den Mutasyonlu Virüs Açıklaması

DSÖ’den Mutasyonlu Virüs Açıklaması

Aşılama çalışmalarının dünya genelinde hızlanması ile beraber beklenen açıklama Dünya Sağlık Örgütü’nden geldi. Vaka ve ölüm sayılarında haftalardır görülen aşağı yönlü hareketin devam ettiği belirtilirken, mutasyonlu virüs vakalarındaki artışa dikkat çekildi. Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada mutasyonlu vaka sayılarını düşürmek için yeni önlemler alınması gerektiği de belirtildi.

DSÖ'den Mutasyonlu Virüs Açıklaması

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısının 108 milyon sınırını aştığı, koronavirüs kaynaklı ölümlerin ise 2 milyon 400 bine ulaştığı haberleri üzerlerine sevindiren açıklama DSÖ’den geldi. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklama ile koronavirüs kaynaklı ölümler ile hayatını kaybedenlerin oranının üç haftadır sürekli olarak azaldığını belirtti. 3 haftalık sürekli azalma tablosu sonucunda ölüm oranlarında yüzde 20’lik bir azalma görüldü. Salgınla mücadelenin başından itibaren küresel ölçekte 2,4 milyondan fazla dünya vatandaşının yaşamını yitirdiğini belirten DSÖ, yüzde 20 oranında azalma görülen hafta içerisinde dünya genelinde 66 bin kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD Vaka Sayılarında İlk Sırada Yer Aldı

Ölüm oranlarında görülen azalmaların Covid-19 vaka sayılarındaki düşüşle ilişkilendiren DSÖ, görülen vaka sayılarının altı haftalık süreç boyunca azalmaya devam ettiğini ifade etti. Covid-19 vakalarının altı haftalık süreç sonunda 14-21 şubat tarihleri arasında yüzde 11 oranında azaldığını açıkladı. Açıklamada yer verilen 14-21 şubat haftası içerisinde dünya genelinde 2,4 milyon yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini belirtti. Azalan vaka sayılarına değinen DSÖ, görülen vaka sayıları itibarıyla ilk sırada ABD’nin yer aldığını belirtti. ABD’yi Brezilya takip ederken Fransa, Rusya ve Hindistan’da da vaka sayılarının yüksek olduğunu açıkladı.  Görülen vaka sayılarının azalmasına rağmen mutasyonlu virüslerinin yayılımın arttığına dikkat çeken DSÖ, yüksek vaka sayılarına mutasyonlu virüslerin neden olduğunu söyledi.

Yeni Vakaları Mutasyonlu Varyasyonlar Oluşturuyor

Küresel çapta görülen yeni Covid- 19 vakalarının temel nedeninin mutasyonlu varyasyonlar olduğuna dikkat çeken DSÖ, mutasyonlu virüse ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk kez İngiltere’de görülen mutasyonlu virüsün 101 ülkede görüldüğüne vurgu yapan örgüt, Güney Afrika’da ortaya çıkan B.1.351 mutasyonun şimdilik 51 ülkede görüldüğünü belirtti. En çok vakanın görüldüğü ülkeler arasında yer alan Brezilya’da görülen B.1.1.28.1 varyasyonun da yayılması ile 29 ülkede görüldüğünü açıkladı. Normal Covid-19 vakalarının sona erdiğini ancak mutasyonlu virüslerin bulaşmasının devam ettiğini söyleyen DSÖ, mutasyonların devam edebileceğini belirtti. Brezilya kaynaklı mutasyonlu virüsün görülen diğer mutasyonlardan daha az ülkede görüldüğüne vurgu yapan DSÖ, mutasyonlu virüslerin daha fazla ülkeye yayılmasının önüne geçilmesine işaret etti.

Küresel Çapta 110,7 Milyon Kişiye Bulaştı

Haftalık raporu ile dünya genelinde koronavirüs vakaları ve mutasyonlu virüsler hakkında açıklamalara ve en güncel verilere yer veren Dünya Sağlık Örgütü pandeminin başından itibaren küresel çapta toplam 110,7 milyon kişiye bulaştığını bildirdi. Vaka sayıların düşmesini olumlu olarak yorumlayan DSÖ, mutasyonlu vakaların görülme oranındaki azalmaya dikkat çekti.