1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. DSÖ’den Toplantı Çağrısı

DSÖ’den Toplantı Çağrısı

Dünya Sağlı Örgütü İngiltere’de tespit edilen ve büyük bir hızla yayılan mutasyona uğramış Covid-19 hakkında bilgi alışverişi yapılması için tüm ülkelere toplantı çağrısında bulundu. Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış hali ile ilgili değerlendirme yapılması ve tedbirlerin konuşulması için yapılan çağrıda ülkelerin yarın toplantı yapması ve bilgi paylaşımının gerçekleştirilmesinin önemi vurgulandı.

DSÖ'den Toplantı Çağrısı

Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere’de tespit edilen mutasyona uğramış Covid-19 virüsü ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nde toplantı çağrısı geldi. İngiltere’nin ardından Hollanda, Danimarka gibi birçok ülkede de vakaya rastlanan Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış hali ile ilgili bilgi paylaşımının yapılması gerektiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü, tüm ülkeleri yarın toplantı yapmaya davet etti.

İngiltere’de ortaya çıkan ve Covid-19 virüsünden %40 ile %70 arasında daha hızlı yayıldığı anlaşılan mutasyona uğramış yeni tip virüs tüm dünyayı panikletti. Yeni tip virüsün İngiltere’nin ardından Avustralya, Danimarka ve Hollanda’da da görülmesi ile birçok Avrupa ülkesi uçak seyahatlerini yasaklamıştı. Türkiye’nin de 4 ülke ile uçak seyahatini yasakladığı yeni tip virüs sürecinde ilk önlemler alınmış olmasına rağmen virüsün mutasyona uğramış hali ile ilgili birçok soru gündeme gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili yeni tip virüs tespit edildiğinde açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü yarın için tüm ülkelere toplantı çağrısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü mutasyona uğramış virüsün yapısı ve alınması gereken önlemler hakkında konuşulacağını belirttiği toplantı ile ilgili ülkeler arasında gerçekleştirilecek bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Hans Kluge: Seyahat Kısıtlamaları Gerekli

Yeni tip virüsün tespit edilmesinin ardından başta Almanya olmak üzere birçok ülkenin seyahat kısıtlaması getirmesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge da sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. Hans Kluge alınan seyahat tedbirleri ile ilgili yeni tip virüs hakkında yeterli bilgiye sahip olunamayan bu süreçte getirilen seyahat yasaklarının akıllıca olduğunu belirtti. Kluge temel mallar için ise tedarik zincirinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Kargo Taşımacılığını Önerdi

Dünya Sağlık Örgütü dün gerçekleştirdiği açıklamada ise birçok ülkenin İngiltere ile karşılıklı uçuş yasağı getirmesinin destekleyerek gıda, ilaç ve yakıt gibi temel ihtiyaç mallarının ulaştırılması için de kargo taşımacılığının kullanılmasını önerdi.

Covid-19 Mutasyonu Aşı Uygulamalarını Nasıl Etkileyecek?

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış hali ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri olan aşıların nasıl etkileneceği konusunda da açıklamada bulundu. Yeni tip virüsün yarattığı en büyük endişe üretilen Covid-19 aşılarının mutasyona uğramış virüs üzerinde etkili olup olmayacağı. Dünya Sağlık Örgütü konu ile ilgili bunu açıklamak için yeterli veriye sahip olunmadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü: Panik Yapmaya Gerek Yok

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarından biri de mutasyonun salgının doğal bir seyri olması konusundaydı. DSÖ Covid-19 virüsünde mutasyonun normal olduğunu ve panik yapmaya gerek olmadığını açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap