1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Dünya Sağlık Örgütü Covid-19’la İlgili Korkutan Açıklama

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19’la İlgili Korkutan Açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa ve ABD'nin yeni tip koronavirüs salgınının merkez üssü olma özelliğini sürdürdüğünü söyledi. Avrupa kıtasında koronavirüs sebebiyle her 17 saniyede bir kişinin yaşamını kaybettiğini bildiren Kluge, umut vaat eden iki aşıyla iyi haberler aldıklarını ancak aşıların Covid-19’u tamamen durduramayacağını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19'la İlgili Korkutan Açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Kluge, açıklamalarında Avrupa ve ABD’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında merkez üssü olma özelliğini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca koronavirüsten dolayı Avrupa kıtasında her 17 saniyede bir kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Kluge, dünya üzerindeki koronavirüs toplam vakalarının yüzde 28’inin Avrupa kıtasında görüldüğünü açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle ülkelerdeki sağlık sistemlerine ağır yük bindiğini de bir kez daha hatırlatan Kluge, Avrupa’da hala yüzde 60 olan maske kullanım oranının yüzde 95’e çıkması halinde kapanma ve karantina uygulamalarına gerek kalmayacağını vurguladı. Kluge ayrıca yoğun bakım ünitelerinin şu anda Fransa’da yüzde 95 doluluk oranına, İsviçre’de ise tamamen doldum oranına ulaştığını kaydetti.

Kluge: “Aşılar Koronavirüs Salgınını Tamamen Durdurmaz.”

Dünyanın dört bir yanındaki Covid-19 aşı çalışmalarında gelinen son aşamaların umut verici olduğunu kaydeden Kluge, yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Son birkaç gün içinde, özellikle umut vadeden iki aşı ile iyi haberler aldık. Aşılar Covid-19’u tamamen durdurmayacak ve tüm sorularımızı yanıtlamayacak olsa da bu virüse karşı savaşta büyük bir umudu temsil ediyor.”

Aşının Tüm Ülkelere Eşit Şekilde Dağıtılması Gerek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, video konferans yöntemi ile düzenlediği basın toplantısında, aşıların dünya çapında koronavirüs salgınına karşı başarılı olabilmesi için, tüm ülkelere eşit şekilde dağıtılması gerektiğini belirtti. Rusya tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı “Sputnik V” ile Macaristan’ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelere gönderilmeye başlandığı bilgisini paylaşan Kluge, aşı konusunda son kararı ülkelerin aşı ve ilaç düzenleyici makamlarının kararlarına bırakıldığını söyledi.

Koronavirüsten Günde Ortalama 4 Bin 500 Kişi Ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa ve ABD’nin covid-19 salgının merkezi olmaya devam ettiğini, dünya genelindeki vakaların yüzde 26’sının Avrupa’da olduğunu söyledi. Son iki hafta içinde koronavirüs ölümlerinin yüzde 18 arttığına dikkat çeken Kluge, “Geçen hafta, Avrupa’da Covid-19 nedeniyle 29 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yani Avrupa bölgesinde her 17 saniyede bir kişi ölüyor.” dedi.

Son dönemde Covid-19 nedeniyle Avrupa kıtasında günde ortalama 4 bin 500 kişinin öldüğünü söyleyen Kluge, daha fazla çaba sarf ederek bu rakamların aşağı çekilebileceğini söyledi. Avrupa’da pek çok ülkede tam ve kısmi karantina tedbirlerine geçilmesinin ardından vaka sayılarında 2 milyondan 1,8 milyona düşüş yaşandığını da ifade etti.

Yorum Yap

Yorum Yap