1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Emekli Maaşları Erken Ödenecek

Emekli Maaşları Erken Ödenecek

Emekli sandığı kapsamındaki binlerce vatandaşın merakla beklendiği açıklama geldi. Yılbaşı öncesinde maaşlarını almak isteyen vatandaşlara sevindiren haber Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların maaşlarının bu sene erken yatacağını açıkladı.

Emekli Maaşları Erken Ödenecek

Emekli sandığı kapsamında olan binlerce vatandaş uzun süredir aralık ayı maaşlarını ne zaman alacakları konusunda merak içinde. İşsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği gibi desteklerden faydalanan vatandaşların da Yılbaşı öncesi almak istedikleri ödemelerle ilgili emekli sandığı kapsamındaki vatandaşlara dair açıklama geldi. 2020 yılının aralık ayında devletten maaş alacak tüm vatandaşlar sokağa çıkma yasakları başlamadan ve Yılbaşı gelmeden maaşlarını almak istiyordu. Her sene gündeme gelen konu ile ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Bakan Selçuk emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların maaşlarını erken alacaklarını açıkladı.

Devlet memuru olan birçok vatandaş aralık ayı maaşlarını ne zaman alacakları konusunda birçok soruyu gündeme getiriyordu. Her sene Yılbaşı kutlaması yapmak için merak edilen maaş tarihler bu sene ise sokağa çıkma yasaklarından kaynaklı olarak merak konusu oldu. Emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların her ayın 1’i 2’si ‘ü ya da 4’ünde aldıkları maaşları bu sene yatsa bile bu tarihlerde sokağa çıkma yasaklarının uygulanacak olmasından dolayı çekme imkanları bulunmayacak. Sokağa çıkma yasakları esnasında maaşlarını alamayacak olan emekli sandığı kapsamındaki vatandaşlara müjdeli haber geldi. Bu vatandaşların büyük bir kısmı maaşlarını Yılbaşı yasakları başlamadan önce çekebilecekler.

Bakan Selçuk: Emekli Maaşları Sokağa Çıkma Yasaklarından Önce Ödenecek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 31 aralık günü başlayacak ve 4 ocak gününe kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasakları sebebi ile bu tarih aralığında maaş alan emekli sandığı kapsamında vatandaşlara maaşlarının erken yatırılacağını duyurdu.

Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili açıklamasında emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların maaşlarının her ayın 1’i ile 5’i arasında yatırıldığını hatırlatarak, bu sene sokağa çıkma yasaklarından kaynaklı olarak maaşların daha erken tarihlerde Yılbaşı yasakları başlamadan önce yatırılacağını açıkladı.

Kısıtlamanın Ardından Yaşanacak Yoğunluk Engellenecek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk bu sene ayın 1’i ile 3’ü arasında maaş alan vatandaşların maaş tarihlerinin sokağa çıkma yasaklarına denk gelmesi sebebi ile erken yatırılacağını açıklamasının ardından bu uygulanma ile sokağa çıkma yasaklarının bitmesi ile bankalardan oluşacak yoğunlukların da engellenmesinin amaçlandığını aktardı.

Emekli Maaşlarının Yatacağı Günler Açıklandı

Emekli sandığı kapsamında olan ve ayın 1. günü maaş alan vatandaşların ödemeleri bugün yapılacak. 29 aralık günü 1. gün maaş alanların ödemeleri gerçekleştirilirken, 2. ve 3. gün maaş alanların ödemeleri ise 30 aralık günü yani yarın yapılacak. Ayın 4. ve 5. günü maaş alan vatandaşlar ise yasakların ardından ödeme alacaklar.

Yorum Yap

Yorum Yap