1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Erdoğan 20 Bin Öğretmen Atamasını Açıkladı

Erdoğan 20 Bin Öğretmen Atamasını Açıkladı

1 mart tarihi itibarıyla 8. Ve 12. sınıf kademelerinde yüz yüze eğitim alınan önlemler beraberinde yeniden başlamasının sevinci yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan atama bekleyen 20 bin öğretmen için müjdeyi verdi. Yüz yüze eğitim sürecinin başlaması ile beraber öğretmen atamaları da başlayacak.

Erdoğan 20 Bin Öğretmen Atamasını Açıkladı

Covid-19 salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmiş tüm kademlerde eğitim dijital platformlar aracılığı ile yürütülmeye başlanmıştı. Kademeli normalleşme adımları konuşulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 20 bin öğretmen ataması açıklaması heyecan ile karşılandı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Valiliği Eğitim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni’nde uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime yeniden başlanması konusunda açıklama yapan Erdoğan, gelecek aylarda 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı müjdesini duyurdu.

Eğitime 147 Milyar Lira Bütçe

Katıldığı toplu açılış töreninde uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ve aşılama çalışmaları başlıklarına yer veren Erdoğan, yapılan açılış ile 326 yeni eğitim öğretim tesisinde hizmet verileceğini söyledi. Yeni hizmet vermeye başlayan 7 bin 541 derslik ile beraber sadece Ankara’da 49 bin 700 eğitim ve öğretim tesisinin var olduğunu ortaya koyuldu. Eğitimin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan son 18 yıl boyunca hazırlanan tüm bütçelerde eğitimin farklı bir yeri olduğunu ve aslan payın eğitime ayırıldığını söyledi. 2021 yılında hazırlanan bütçeye dikkat çeken Erdoğan eğitim için 147 milyar lira bütçe ayrıldığını bu miktarın yükseköğretim kurumları ile birleştirildiğinde 210 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Seyreltilmiş Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Pandemi koşulları altında yüz yüze eğitime ara verilmesi ile eğitimin dijital platformlara taşındığını belirten Erdoğan, 1 mart tarihinde ortaokul seviyesinde, 8. Sınıf kademeleri ve lise seviyesinde, 12. Sınıf kademelerinde seyreltilmiş yüz yüze eğitime yeniden başlanacağını duyurdu. Kademeli olarak normalleşmelerin süreceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her okul ve eğitim kademesinde “en kısa zamanda öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

Eğitim Öğretimde Dijitalleşme Sağlandı

Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmeye başladığı mart ayı içerisinde 23 mart tarihinde yüz yüze eğitime ara verildiğini belirten Erdoğan, ilerleyen dönemde eğitimin her kademe için gelişmiş teknoloji ile hazırlanan dijital platformlar üzerinden verildiğini bir kez daha hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaktan eğitim modelinin kullanılmaya başlamasından bu yana yaklaşık 180 milyon canlı ders verildiğini ifade etti. Uzaktan eğitim ile her öğrencinin eğitimine devam etmesinin büyük önem taşıdığını hatırlatan Erdoğan, eğitime erişimi sağlanabilmesi ve canlı derslerin takip edilebilmesi için salgın döneminde 57 bin tabletin öğrencilere ulaştırıldığını söyledi. Bu gelişmeler ile eğitimde dijitalleşmenin ön plana çıktığı ve uzun bir yol alındığı açıklamalar arasında yer aldı.

Eğitimde görülen dijitalleşmeye paralel olarak, aşılama çalışmalarında da başarılı bir yol alınarak 7,5 milyon sınırına ulaşıldığını ve aşılamada en başarılı ülkenin Türkiye olduğu açıklamalar arasında yer aldı.