1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Erdoğan: Yatırımcılarımızdan Taviz Vermedik

Erdoğan: Yatırımcılarımızdan Taviz Vermedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale ve Doğanpınar Barajı Açılış Törenine canlı bağlantı ile katılarak ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı yapan Erdoğan salgın sürecinde halka yapılan ekonomik desteklerin devam edeceğini ve yenilerinin ekleneceğini açıkladı.

Erdoğan: Yatırımcılarımızdan Taviz Vermedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale ve  Doğanpınar Barajı Açılış Törenine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu. Açılış konuşması gerçekleştiren Erdoğan, Covid-19 sürecinin ekonomik olarak nasıl idare edildiğinden bahsetti. Hizmetlerden ve yatırımlardan taviz verilmediğini açıklayan Erdoğan getirilecek yeni düzenlemelerden de bahsetti. Son günlerde Türkiye’nin en önemli gündemlerinden biri haline gelen kuraklık ile ilgili açıklama ve önerilerde de bulundu. Erdoğan konuşmasının sonunda AB’nin aldığı kararlarla ilgili de eleştirilerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’daki baraj açılışına canlı bağlantı ile katılarak yaptığı açılış konuşmasında önemli gündemleri satır başı yaptı. Covid-19 sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın kiralarda düzenlemeye gidileceğini söylemesi ise dikkat çekti. Çiftçiler gelecek kira düzenlemesini merakla beklemeye başladı.

Kabine Toplantısının Gündemi Kira Düzenlemeleri Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasında Covid-19 sürecinde yatırım ve hizmetlerde aksama olmadığını belirterek, birçok gelişmiş ülkenin büyük sıkıntılar yaşadığı bu kriz döneminde büyük bir yıkıma müsaade etmediklerinin altını çizdi. Salgın süresinde vatandaşa 45 milyar liralık hizmet ve destek sunulduğunu belirten Erdoğan konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de aktardı.

Erdoğan salgın sürecinde verilen ekonomik desteklerde çiftçilerin ve esnafın unutulmadığının altını çizerek, kira düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Erdoğan kira düzenlemeleri ile ilgili yeni kararların kabine toplantısının ardından açıklanacağının da bilgisini verdi.

Aşı Bağlantıları Tamamlandı

Erdoğan konuşmasında yerli aşı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yerli aşının kullanımına başlanacak sürece kadar uygulanacak aşıları için anlaşmaların sağlandığını da belirtti. Yatırım ve hizmetlerde aksama olmamasının altını çizen Erdoğan yatırım, imalat ve üretim ile ülkenin yeniden yapılandırılacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Su Tasarrufuna Önem Vermeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde durduğu konulardan biri de son dönemlerde gündemde geniş yer tutan kuraklık konusu oldu. Türkiye’nin zengin su kaynaklarına sahip olmadığını belirten Erdoğan, kısıtlı olanakların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hep birlikte kurak bir yıl geçirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı vatandaşları tasarrufa davet etti. Erdoğan konuşmasında son 18 yılda inşa edilen baraj, hidroelektrik santralleri ve sulama tesislerinden bahsederek bu konuda adeta destan yazıldığını belirtti. İçinde bulunulan süreçte ise tasarruflu ve etkili bir su yönetiminin gerekli olduğunu belirtti.

AB Kararlarına Takılıp Kalmayacağız

Erdoğan açılış konuşmasında AB’ye de eleştirilerini sundu. AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak baskılandığını aktaran Erdoğan, AB’nin aldığı yanlı kararlara takılmadan hedefe doğru yürüyeceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Yorum Yap