1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Eskişehir Dünyanın En Güvenli 8. Şehri Oldu

Eskişehir Dünyanın En Güvenli 8. Şehri Oldu

Araştırma şirketi Numbeo tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en güvenli şehirleri listesi yayınlandı. 2020 yılı verilerine göre hazırlanan listede Eskişehir de yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi’nin ilk sırada yer aldığı listede Eskişehir 8.sırada yer aldı. Son 3 yıl içinde sıralamasını üst seviyelere taşıyan Eskişehir’in yanı sıra Türkiye’nin farklı illeri de listede yer alıyor.

Eskişehir Dünyanın En Güvenli 8. Şehri Oldu

Popüler araştırma şirketi Numbeo’nun her sene düzenli olarak hazırladığı dünyanın en güvenli şehirleri listesi bu sene de yayınlandı. Toplam 431 şehir üzerine yapılan inceleme ile hazırlanan raporda, illerin güvenlik birimlerinden alınan verilere göre sıralama yapıyor. Her sene listedeki yeri ile sevindiren Eskişehir ise bu sene 8. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Numbeo’nun dünyanın en güvenli şehirleri listesinde zirvede Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinin başkenti Abu Dabi aldı. Ülkelerin güvenlik birimlerinden alınan verilerdeki suç oranlarına göre hazırlanan listede en az suç oranı ile Abu Dabi ilk sıraya yerleşirken, 82.45 puan alan Eskişehir ise 8. sırada yer aldı. 431 şehrin bulunduğu listede Türkiye’nin farklı şehirleri de bulundu.

Eskişehir 3 Yılda Sıralamasını 41 Basamak Yukarı Taşıdı

Türkiye’nin öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir, dünyanın en güvenli şehirleri listesindeki yeri ile vatandaşlar sevindirdi. Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin yer aldığı 129 bin öğrencinin bulunduğu ve toplam 900 bin nüfusa sahip olan Eskişehir, önceki senelere göre büyük gelişme göstererek 8. sıraya yükseldi.

Numbeo araştırmalarında 2017 yılından beri yer alan Eskişehir, 2017 yılında listenin 49. sırasında yer almıştı. 2018 yılında 19. sıraya yükselen şehir, 2019 yılında ise 11. sırada yer almıştı. Bu sene dünyanın en güvenli 8. şehri seçilen Eskişehir son 3 yıl içinde sıralamasını 41 basamak yukarı taşımayı başardı.

Eskişehir Valisi Sosyal Medya Hesabından Halka Teşekkür Etti

Eskişehir’in dünyanın en güvenilir 8. şehri olduğunun açıklanmasının ardından, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vatandaşlara Eskişehir’in sıralamasını duyuran Vali Ayyıldız halka da teşekkür etti.

Uluslararası bir araştırmada Eskişehir’in 8. sırada yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Vali Ayyıldız, bu sonucun elde edilmesinde Eskişehir halkının da emeği olduğunu açıklayarak hem Eskişehirli hemşerilerine hem de Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etiğini belirtti.

Eskişehir’e Taşınmak İsteyen Kişi Sayısı Günden Güne Artıyor

Eskişehir’in dünyanın en güvenilir şehir sıralamasında 8. olması ile ilgili Eskişehir’de ikamet eden kişiler de yorumlarda bulundu. Uzun zamandır Eskişehir’de yaşayan birçok kişi kendisini gerçekten güvende hissettiği ve taşınmayı düşünmediğini aktardı. Bununla beraber İstanbul gibi illerde Eskişehir’e taşınmayı düşünen ise çok sayıda vatandaş var. Eskişehir’in güvenli olmasının yanı sıra halkının bilinçli olması da çekici bir özellik oluyor.

Yorum Yap

Yorum Yap