1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Facebook’un BTC Yatırımı Yapmadığı Belirlendi

Facebook’un BTC Yatırımı Yapmadığı Belirlendi

Kripto para piyasalarının 2021 yılında bu kadar popüler hale gelmesinin arkasında, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında dev yazılım şirketi MicroStrategy’nin başlattığı, kurumsal şirketlerin Bitcoin (BTC) yatırımlarının etkisi bulunuyor. Kurumsal şirketlerin yaptığı yatırımlar, kripto para piyasalarının bir bakıma reklamını yaptı ve bu durum Bitcoin ile birlikte diğer altcoinlere de ilgi duyulmasını sağladı. Bu alanda dev şirketlerden adımlar gelmişti ve son günlerde sosyal medya devi Facebook’un da Bitcoin yatırımı yaptığı iddiaları gündemdeydi. Facebook 3 aylık belge bilançosunu açıkladı ve 1 dolarlık bile Bitcoin almadığı ortaya çıktı. Bu durum Bitcoin fiyatında ve genel itibariyle kripto para piyasalarında düşüşleri başlattı.

Facebook’un BTC Yatırımı Yapmadığı Belirlendi

Dev yazılım şirketi MicroStrategy, 2020 yılının ikinci çeyreğinde Bitcoin (BTC) yatırımı yaptı. MicroStrategy şirketinin yatırım yapması, diğer kurumsal şirketlere güven aşıladı ve bu aşamadan sonra birçok başka kurumsal şirket da Bitcoin yatırımları ile sektöre girdi. Bu yatırımlar, Bitcoin’in ve beraberinde neredeyse tüm altcoinlerin fiyatının artmasında önemli bir etkiye sahip oldu. Bu sebeple kurumsal şirketlerden gelen Bitcoin yatırım haberleri, piyasalarda yükseliş beklentisi ile bir heyecan yaratıyor.

Son günlerde, sosyal medya devi Facebook’un da Bitcoin yatırımı yaptığına ilişkin iddialar gündeme gelmeye başlamıştı ve bu iddialar bile Bitcoin fiyatındaki artışları hızlandırmıştı. Birçok ünlü isim Facebook’un BTC yatırımı yaptığına “emin” şekilde yorumlar yapmıştı ancak Facebook, 3 aylık belge bilançosunu yayınlandı ve hiç Bitcoin almadığını gösterdi. Facebook’un Bitcoin aldığı beklentilerinin boşa çıkması ile birlikte Bitcoin sert düşüş yaşadı ve yeni haftada toparlanma işaretleri gösteren kripto para piyasası, genel tabloda yeniden kızıla boyandı.

Rapor Sonrası BTC Sert Düştü

Teknoloji devlerinin Bitcoin yatırımı yapma akımı, son dönemlerde Facebook’un da Bitcoin aldığı söylentilerini gündeme getirmişti ancak bu söylentiler beklendiği gibi çıkmadı. Facebook’un, 2021 yılının ilk üç aylık raporunu açıklayacağı ve raporda Bitcoin yatırımlarının görüleceği beklentisi, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’da olduğu gibi bir beklenti oluşturmuştu ancak beklenen olmadı, Facebook’un sunduğu raporda böyle bir veriye rastlanmadı.

Facebook’un BTC aldığı iddiaları ile Bitcoin fiyatı yeni haftada yükselişe geçmişti ve 56 bin 500 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Ancak raporun açıklanması ile birlikte BTC fiyatı hızla düştü ve 2 bin 500 dolarlık bir kayıp yaşandı. BTC fiyatının %4’lük bir çekilme ile 54 bin dolar bandına gerilemesini, tamamen Facebook haberinin etkisi ile olduğu düşünülüyor.

4 Altcoin Dışında Top 10 Kıpkırmızı

Bitcoin yazım sırasında 54 bin 630 dolar seviyesinde işlem görüyor. Facebook haberi ile gelen düşüşler sonrasında piyasa tekrar kızıla boyandı. En büyük 10 kripto para arasında Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Dogecoin (DOGE) ve Uniswap (UNI) dışında hiçbir kripto paranın yeşil grafikte olmadığı görülüyor. Ancak piyasalarda, Facebook’un yine de ilerleyen dönemlerde BTC yatırımı yapacağına dair güçlü bir inanış bulunuyor.