1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Fransa Meclisinde Skandal Yasa Teklifi

Fransa Meclisinde Skandal Yasa Teklifi

Fransa Ulusal Meclisi’ne sunulan bir yasa tasarısının ortaya çıkması küresel çapta yankı uyandırdı. Cumhuriyetçiler Partisi Başkan Yardımcısı Guillaume Peltier’in sunduğu bilinen yasa tasarısında radikalleşen Müslümanların idari gözetim kamplarına alınması öngörülüyor. Peltier’in sunduğu faşist yasa tasarısının Macron’un İslam karşıtı siyasetinin bir sonucu olduğuna dair iddialar da gündeme geldi.

Fransa Meclisinde Skandal Yasa Teklifi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanel Macron’un İslam’ı hedef alan siyaset biçimi ülkedeki aşırı sağcı Cumhuriyetçiler Partisi’ne güç verdi. Cumhuriyetçiler Partisi Başkan Yardımcısı Peltier’in kasım ayında Fransa Ulusal Meclisine Müslümanları hedef alan bir yasa tasarısı sunması dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Peltier yasa tasarısında radikalleşen Müslümanların idari gözlem altında tutulmasını önerdi. Aşırı sağ görüşleri ile tanınan politikacı Peltier’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ın İslam’a karşı yürüttüğü saldırı politikalarından güç alarak tasarıyı gündeme getirdiği konuşuluyor.

Fransa Ulusal Meclisinin internet sitesinden yayınlanan tasarıda Peltier’in Müslümanlar için toplama kampı önermesi şaşkınlık yarattı. Macron hükümetinin İslam karşıtı politikalarının bir sonucu olarak görülen yasa tasarısının sahibi politikacı Peltier geçtiğimiz günlerde de Macron’un açıkladığı Genel Güvenlik Yasası ile ilgili de faşist bir yorumda bulunmuştu. Peltier polislerin ırkçı müdahalelerine karşı yürütülen protesto hareketlerine daha sert tavır alınması gerektiğini söylemişti. Skandal tasarının sahibi Peltier eskiden de ırkçı Ulusal Cephe Partisi’nin üyesiydi.

Yasa Tasarısı Nazi Dönemini Hatırlattı

Fransa Ulusal Meclisi’nde gündeme gelen yasa tasarısı dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Müslümanların toplama kampına alınmasının önerildiği tasarı herkesin aklına Nazi dönemini getirdi. Peltier’in güvenlik güçleri tarafından takip edilen Müslümanların radikalleşmeleri halinde idari gözetim altına alınmasını önerdiği tasarının amacının güvenliği sağlamak olduğu iddia ediliyor. Fransa Ulusal Meclisi’ne sunulan yasa tasarısına insan hakları savunucuları ise çok sert tepki verdi. İnsan hakları savunucuları Fransız Meclisini radikalleşme kavramını tanımlayamamakla suçladı.

Tasarı Kasım Ayında Sunulmuştu, Belirsizlik Sürüyor

Fransa Ulusal Meclisi internet sitesinde yayınlanan faşist yasa teklifinin kasım ayında meclise sunulduğu da ortaya çıktı. Yasa tasarısı hakkında belirsizliğin devam ettiği bu süreçte Macron hükümetinin Müslümanlara karşı olan sert politikası küresel çapta endişe yarattı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un uzun zamandır devam ettirdiği İslam karşıtı politikalarının bu şekilde meyve vermesi dünya çapında büyük bir skandal olarak yorumlandı. Yasa tasarısı hakkındaki belirsizliğin devam etmesi de dünya ülkelerini endişelendiriyor. Bununla beraber Macron İslam karşıtı politikalarına da devam ediyor.

Macron İslamı Hedef Alan Saldırılarına Devam Ediyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sürekli gündeme getirdiği İslam karşıtı politikaları ve Müslümanları hedef alan saldırılarının Fransa Ulusal Meclisi’ne sunulan yasa tasarısı ile vücut bulduğunu düşünen birçok kişi tasarının arkasındaki gücün de Macron’dan geldiğini iddia ediyor. Macron’un Fransız İslamı ismi ile ülkesindeki Müslümanları hedef aldığı stratejisinin yanı sıra Aydınlanmış İslam adını verdiği teklifi de dikkat çekmişti.

Yorum Yap

Yorum Yap