1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Giresun’da Yerel Tedbir Kararları Devrede

Giresun’da Yerel Tedbir Kararları Devrede

Sağlık Bakanlığı tarafından hafta içi açıklanan oransal olarak vaka görülme sıralamasında 4. sırada yer alan Giresun’da yerel tedbirler devreye sokulmaya başladı. 100 bin kişi üzerinden oranlanarak açıklanan son vaka sayılarına göre vaka sayısının en yüksek olduğu iller arasında yer alan Giresun Valiliği tarafından alınan yerel tedbir kararlarına göre ilde ziyaret, düğün vb. toplu etkinliklerin hiçbiri yapılmayacak. Çiftçilerin hafta sonu yasaklarında köy ve yaylalara çıkmalarının yasaklanacağı ilde kararlara uyulması için denetimler de sıklaştırılacak.

Giresun’da Yerel Tedbir Kararları Devrede

Sağlık Bakanlığı Covid-19 vaka sayılarının en çok görüldüğü illeri belirlemek amacı ile hafta içinde Türkiye’nin yeni salgın haritasını açıkladı. İllerdeki nüfusa oranla salgın riskinin belirlendiği oransal açıklamalara göre yapılan sıralamada Giresun salgın riskinin en yüksek olduğu 4. il olarak belirlendi. Nüfusa göre vaka sayısı yüksek olan Giresun’da yerinde karar dönemi kapsamında yerel tedbir kararları alınmaya başladı. Açıklanan verilerin ardından alınacak yerel tedbirlerle ilgili çalışmalara başlayan Giresun Valiliği uygulanmaya başlanacak yeni yerel tedbir kararlarını halka açıkladı.

Ev İçi Bulaşın Önüne Geçmeye Yönelik Tedbirler Alınacak

Giresun Valiliği ilde uygulanacak yerel kararlarla ilgili yazılı açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada köy ve mahalle muhtarlarının, köy ve mahallelerde yapılan taziye, düğün, kına, nişan vb. toplu faaliyetleri kontrol altına almasına karar verildiği açıklandı. Açıklamada ev içi bulaş riskinin azaltılması amacı ile gün, ziyaret gibi faaliyetlerin yasaklandığı belirtildi. İlde vaka sayılarının düşürülmesi için uygulanacak tedbirlerin arttırılmasına ve denetimlerin sıklaştırılmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada belediyeler tarafından yapılan cenaze anonslarının ikinci bir karara kadar yasaklandığı, cenaze anonsları yerine Covid-19 salgınına karşı bilinçlendirme amaçlı anonsların yapılacağı belirtildi. Açıklamada belediye tarafından ev içi bulaşın engellenmesine ve alınan kararlara uyulmasına yönelik olarak afişlerin asılacağı da belirtildi.

Çiftçilerin Köy ve Yaylalara Çıkışı Yasaklandı

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada hafta sonu yasakları esnasında köy ve yaylalara çıkışların da yasaklandığı açıklandı. Açıklamada çiftçilik kayıt belgesi olan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar dışındaki kimselerin hafta sonu yasaklarında köy ve yaylalara gidemeyeceği belirtildi. Mevsimsel şartlardan ve kar yağışlarından dolayı bu dönemde çiftçilik faaliyetlerinin gerçekleştirilemeyeceğinin hatırlatıldığı açıklamada, çiftçilik faaliyetlerinin bahane gösterilerek yaylalara çıkılamayacağı açıklandı.

Kontrol Noktaları ve Denetimler Arttırılacak

Giresun Valiliği yasak saatlerinde uygulanan denetimlerin sıklaştırılacağını ve kontrol noktalarının arttırılacağını açıkladı. Muafiyet nedeni ile yasak saatlerinde dışarı çıkan vatandaşların, muafiyet nedenlerine aykırı bölgelerde bulunup bulunmadıklarının daha sıkı tedbirlerle kontrol edileceğini açıklayan Giresun Valiliği, il içinde belli bölgelerde kontrol noktası oluşturulacağını ve HES kodu sorgulamalarının arttırılacağını belirtti. Valilik açıklamasında kurallara uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulanacağını ve istisna gösterilmeyeceğini de açıklamada belirtti. Yerel tedbir kararları  bugün itibari ile tün il genelinde uygulanmaya başlanacak.