1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Giriş ve Çıkışlar O Ülke Yasaklanıyor!

Giriş ve Çıkışlar O Ülke Yasaklanıyor!

Covid-19 salgınında mutant riskinin de ortaya çıkması ile beraber sürecin en başından beri en çok vaka sayısının görüldüğü ülkelerden biri olan Fransa’da ek tedbirler söz konusu oldu. Fransa Başbakanı Jean Castex gerçekleştirdiği basın toplantısında Avrupa Birliği ülkeleri dışında giriş çıkışların yasaklanacağını açıkladı. Giriş çıkış yasakları 31 ocak itibari ile uygulanacak. Başbakan Castex açıklamasında alınacak diğer önlemlere de değindi.

Giriş ve Çıkışları O Ülke Yasaklıyor!

Covid-19 vaka sayısının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Fransa’da yeni tedbir önlemleri gündeme gelmeye devam ediyor. Avrupa’da son dönemlerde önemli gündem maddelerinden biri haline gelen mutasyona uğramış virüs tehlikesinin devam etmesi, bunun yanı sıra alınan önlemlere rağmen yüksek vaka sayılarının görülmesi ülkeleri yeni tedbir kararları almaya itiyor. Covid-19 tehlikesinin hala çok yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan Fransa’da önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacak yeni tedbir kararlarını açıkladı. Fransa AB dışındaki ülkelere kapılarını kapatacak.

Fransa Başbakanı Jean Castex Fransa’da uygulanmaya başlanacak yeni tedbir kararları ile ilgili açıklama yaptı. Avrupa Birliği dışındaki ülkelere uçuşların yasaklanacağını ve PRC testlerinin devam edeceğini açıklayan Castex, ülke içinde alınacak diğer önlemlere de değindi. Castex alışveriş merkezleri ve dükkanlara getirilecek kısıtlamalardan ve sokağa çıkma yasaklarının denetlenmesinden bahsetti.

Başbakan Castex Giriş Çıkış Yasaklarını Basın Toplantısı İle Duyurdu

Fransa Başbakanı Jean Castex düzenlediği basın toplantısında Covid-19 süreci ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeni önlemlerin alınmak zorunda olduğunu aktaran Castex, bu önemlerden birinin uçuş yasakları olacağını belirtti.

Başbakan Castex, salgınla mücadelenin bu aşamasında Avrupa Birliği dışındaki ülkeler ile giriş çıkışların yasaklanacağını aktardı. Zorunlu nedenler dışında Fransa’nın Avrupa Birliği dışındaki ülkelere kapılarını kapatacağını açıklayan Castex, yeni tedbir kararının bu gece itibari ile uygulanmaya başlayacağını belirtti. Avrupa Birliği ülkelerinden yapılacak girişlerde de negatif PRC testi zorunluluğunun devam edeceğini açıkladı.

Alışveriş Merkezleri ve Dükkanlarda Da Ek Tedbirler Geliyor

Avrupa Birliği dışındaki ülkelere giriş ve çıkışların 31 Ocak tarihi itibari ile geçerli olacağını aktaran Castex, alışveriş merkezleri ve dükkanlara getirilen yeni kısıtlamalar ile ilgili de açıklama yaptı. 20 bin metrekareden daha geniş alana sahip olan gıda dışı dükkanların kapatılacağını belirten Castex, aynı zamanda büyük marketlerdeki tedbir ve önlemlerin de arttırılacağını açıkladı.

Başbakan Castex: Sokağa Çıkma Yasaklarının Denetimi Artacak

Başbakan Castex açıklamalarında ülkede bir süredir 18.00 ile 06.00 saatleri arasında devam eden sokağa çıkma yasakları ile ilgili de açıklama yaptı. Sokağa çıkma yasakları ile ilgili denetimlerin artacağını açıklayan Castex, yasaklara uyulup uyulmadığını anlamak için daha çok jandarma ve polisin görevlendirileceğini açıkladı. Karantinanın Fransızları kötü etkilediğinin farkında olduklarını belirten Castex, bundan kaçınmak için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Yorum Yap