1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Gözler Kabine Toplantısında, Tarih Belli Oldu

Gözler Kabine Toplantısında, Tarih Belli Oldu

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan birçok tedbir kararının uygulanmaya devam ettiği bu süreçte vaka sayılarındaki düşüş kısıtlamaların esnetilmesini gündeme getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili kararların kabine toplantısında alınacağını açıklaması üzerine toplantı tarihi merak konusu oldu. 2021 yılının ikinci kabine toplantısının 27 ocak ya da 28 ocak günü gerçekleşmesi bekleniyor. Vatandaşlar alınacak kararları merakla bekliyor.

Gözler Kabine Toplantısında, Tarih Belli Oldu

Türkiye’de Covid-19 salgınının ikinci dalgasının etkili olması ile beraber kış aylarında birçok yeni tedbir kararı alınmış, aralık ayının başından bu yana yeni tedbir kararları uygulanmaya başlamıştı. Yaklaşık 2 aydır kafe ve restoranlar yerinde hizmete kapatıldı, hafta içi kısmi ve hafta sonu tüm gün sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başladı. Bunlarla beraber birçok kısıtlama da söz konusu olmaya devam ederken, Covid-19 salgın sürecinde yaşanan olumlu gelişmeler ise yasakların kaldırılmasını gündeme getirdi. Son 2 ay içinde vaka sayılarında ciddi oranda düşüşlerin yaşanması ve aşı uygulamalarının başlaması ile beraber vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak etmeye başladı.

Son haftalarda Türkiye’nin en çok konuşulan gündemlerinden biri olan kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak vaka sayılarına bağlı olarak kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz cuma günü de yapılacak ikinci kabine toplantısında kısıtlamaların kaldırılmasının gündem maddelerinden biri olacağını açıklayan Erdoğan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerilerine göre karar alınacağını belirtmişti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kabine toplantısının tarihi merak konusu oldu. Kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili alınacak kararları bekleyen milyonlarca vatandaş kabine toplantısının tarihini araştırmaya başladı.

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından merakla beklenen kabine toplantısının bu hafta içinde yapılması bekleniyor. Sürecin en başından bu yana 2 haftalık aralarla yapılan kabine toplantısının bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. 2021 yılının ilk kabine toplantısı 11 Ocak günü yapılmıştı. Yaklaşık 2 haftalık aradan sonra gerçekleşecek yeni kabine toplantısının ise 27 Ocak Çarşamba ya da 28 Ocak Perşembe günü yapılması bekleniyor. Kabine toplantısında hangi kararların alınabileceği ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Sokağa Çıkma Yasakları Kaldırılacak Mı?

Yarın ya da perşembe günü gerçekleşmesi beklenen kabine toplantısında ele alınacak olan sokağa çıkma yasaklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar aralık ayının başından bu yana devam eden sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki açıklamalarında sürecin iyiye gittiğini ve tersine döndürmek istemediklerini belirtmesi yasakların tamamen kaldırılmasa da saat aralıklarında esneme yapılabileceği algısını yarattı. Sokağa çıkma yasaklarının hafta içi 21.00 olan başlama saatinin 23.00’a çekilmesi bekleniyor. Bununla beraber hafta sonu tüm gün uygulanan yasakların ise sadece akşam saatleri ile sınırlanması gündeme geldi.

Restoran ve Kafelerin Açılması İçin Yoğun Talep Var

Kabine toplantısının önemli gündemlerinden biri de restoran ve kafelerin açılması konusu olacak. Yeme içme sektöründen yoğun talebin geldiği HES kodu ile açılma hakkında nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

Yorum Yap

Yorum Yap