1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Hava Kirliliğine Karşı Tedbirler Yolda

Hava Kirliliğine Karşı Tedbirler Yolda

Düzce’de geçen hafta hava kirliliğinin çok ileri boyutlara gelmesinin ardından tedbir çalışmaları başladı. İlde hava kirliliğine sebep olan faktörler hava kalitesi ölçüm araçları ile belirlenecek ve hava kirliliğinin önüne geçilmesi için yeni uygulamalar başlatılacak. Konu ile ilgili Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü açıklamalarda bulundu. Hava kirliliğinin önüne geçmek için tedbirler alacaklarını aktaran belediye başkanı, hava kirliliğine sebep olan vatandaşlara çeşitli yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Hava Kirliliğine Karşı Tedbirler Yolda

Düzce’de geçen hafta standartların çok daha üzerinde hava kirliliğinin görülmesi ve vatandaşların nefes almakta zorlanmaya başlaması üzerine konu ile ilgili çalışmalar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişime geçen Düzce Belediyesi hava kirliliğinin tespit edilmesi ve tedbirlerin alınması için çalışmalara başladı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, geçen hafta yaşanan vahim durumdan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hava kalitesi ölçüm araçlarının geldiğini belirtti. Şehirde hava kirliliğinin nedenlerinin tespit edileceğini aktaran Özlü, hava kirliliğinin azaltmak için vatandaşların doğalgaz kullanımına teşvik edileceğini ve haça kirliliğine sebep olan lastik ve yağ yakımı yapan kişilere ağır cezalar uygulanacağını açıkladı.

Faruk Özlü: Hava Kirliliğinin Nedenlerini Tespit Edeceğiz

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü şehirde hava kirliliğinin azaltmak için öncelikle nedenlerin tespit edileceğini belirtti. Özlü Çevrecilik ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen hava kalitesi ölçüm araçlarının 4 farklı bölgede ölçüm yapacağını ve ölçümler sonucunda Düzce’nin havasındaki karbondioksit, kükürt ve azot oranlarının belirlenerek hava kirliliğine sebep olan temel faktörlerin ortaya koyulacağını açıkladı. Tedbir alınması için rakamsal tespitlerin önemli olduğunu belirten Özlü, kirliliğin ev yakıtlarından mı, fabrikalardan mı yoksa taşıt gazlarından mı kaynaklı olduğunun anlaşılması gerektiğini belirtti.

Düzce’de Vatandaşlar Doğalgaz Kullanımına Teşvik Edilecek

Faruk Özlü ilk aşamada hava kirliliğinin nedenlerinin tespit edileceğini açıkladıktan sonra alınacak tedbirlerden de bahsetti. Düzce’de kömür kullanımına daha önce belli bir standart getirildiğini açıklayan Özlü, bu standarda uymayan vatandaşların olduğunu belirterek doğalgaz kullanımına teşvik etmek için yeni uygulamaların başlatılacağını söyledi.

Faruk Özlü Düzce’de 16 bin 500 hanenin doğalgaz hattı bulunmasına rağmen doğalgaz kullanmadığını açıkladı. Bu vatandaşlardan doğalgaz kullanımında maddi yeterliliği olanların bu alana yönelmesi gerektiğini açıklayan Özlü teşvik çalışmalarından da bahsetti. Doğalgaz sağlayıcısı şirketlerle görüştüklerini açıklayan Özlü iki farklı paket sunulacağını aktardı. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlara bir paket ve sosyal yardım alan vatandaşlara daha ekonomik bir paket hazırlanacağını aktaran Özlü, abonelik işlemlerinde taksitlendirme ya da indirim uygulanacağını belirtti.

Lastik ve Yağ Yakanlara Ağır Cezalar Verilecek

Faruk Özlü’nün açıklamasında dikkat çeken noktalardan biri de Düzce’de yağ ve lastik yakmanın yaygınlığı oldu. Lastik ve yağ yakma oranının yüksek olduğunu açıklayan Özlü bu işlemleri gerçekleştiren vatandaşlara ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtti. Lastik ve yağ yakmanın çok ciddi cezaları olduğunu belirten Özlü bu konuda sıkı denetim yapılacağını söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap