1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Huawei Akıllı Araba Ortaklarından Oldu

Huawei Akıllı Araba Ortaklarından Oldu

Huawei elektirkli akıllı araç üretimine başlıyor. Akıllı araba projesine ortak olacak olan Huawei Contemporary Amperex  Technology ve Changan Automobile  ile bir araya geldi. Prestijli akıllı araç olarak tanımlanan otomobili 3 firmanın ortaklaşa üretecekleri açıklandı. Çin devlet kanalından yapılan açıklama ile de proje kesinleşti.

Huawei Akıllı Araba Ortaklarından Oldu

Çin merkezli dev lityum pil geliştirme şirketi Contemporary Amperex Technology ve Huawei araba markası, yeni üretilmesi planlanan akılı araba için ortaklık kurmayı düşünmüyor. Firmalar geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.

Teknolojinin giderek daha geniş bir alana yayılmaya başladığı bugünlerde tüm sektörlerde yeni dijital ve endüstriyel gelişmeler yaşanıyor. Covid-19 süreci ile beraber otomotiv sektöründe yaşanan gerilemekler de farklı alternatiflerle atlatılmaya ve ortaklıklarla durgunluğa yeni çözümler  geliştirilmeye çalışılıyor. Küresel tek pazar anlayışının yıkılmaya başladığı bugünler süreci başarılı şekilde atlatmaya çalışan otomobil markaları yeni teknolojiler geliştirmeye ve ortaklıklar kurmaya başladı. Huawei de sürece uygun olaran Çin’in dev pil şirketi ve başka bir otomobil markası ile teknoloji geliştirmeye yönelik yeni bir işe girmek için imza attı. Firmalar arasında anlaşmanın sağlandığı Çin devlet televizyonundan açıklandı.

Çin Ark Mimarisi Hedefini Açıkladı

Çin lityum pil şirketi Contemporary Amperex Technology elektirikli akıllı araba ile ilgili açıklamalarda bulundu. CATL yaptığı açıklama ile kullanacakları teknolojiye Ark Mimarisi adı verdiklerini söyledi. Ark Mimarisi teknolojisinden beklentilerini de açıklayan şirket, bu teknolojisinin geliştiricisinin Changan Automobile Research & Development 4.0 olduğunu söyledi.

CATL yaptığı açıklamada Ark Mimarisi ismini verdikleri proje ile 5 yıl içimde 23 elektrikli ürün ve 105 farklı modelin piyasaya sürülebileceğini de açıkladı. Bu teknoloji otomobillerin yapay zekasını geliştirmek için kullanılacak. Bu geliştirmede ise büyük veri aracılığı devreye girecek.

CATL: Akıllı Yaşam Akıllı Enerji

CATL şirketi kullanacakları teknolojiden övgü dolu sözlerle bahsetti. Şirket Ark Mimarisi teknolojisini sadece elektrikli akıllı araba için değil, aynı zamanda akıllı yaşam ve akıllı enerji için de kullanacaklarını açıkladı.

CATL şirketinin açıkladığı akıllı yaşam ve akıllı enerji projeleri de merak edildi. Projeye ortak olan Huawei henüz konu ile ilgili bir açıklama yapması. Huawei’nin önümüzdeki günlerde ortaklığı ile ilgili ve üretilecek teknolojilerle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Huawei Petal Search’ü Geliştirmeye Devam Ediyor

Huawei’nin son dönem teknolojisinde attığı tek adım da bu değil. Bilindiği gibi otomobil markası geçtiğimiz günlerde Google’a alternatif olacak bir arama motoru geliştirdiğini de açıklamıştı. Petal Search adındaki arama motorunu kullanıcılar ile beraber geliştirdiklerini açıklayan şirket teknoloji alanında birçok yeni adım atmaya devam ediyor. Huawei’nin Petal Search arama motorunun kullanıcıları geliştirme sürecinde hem daha işlevsel bir arama motoruna sahip olacak hem de bu süreçte çeşitli hediyeler kazanacaklar. Arama motorunu geliştimeye en çok yardım eden kullanıcıya 3 aralıkta ödül verilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap