1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Huawei’den Resmi Açıklama: Honor Satıldı!

Huawei’den Resmi Açıklama: Honor Satıldı!

Çinli teknoloji üretici Huawei, 2013 yılında alt marka olarak piyasaya sürdüğü Honor’ı sattığını duyurdu! Huawei’in global web sitesi üzerinden yapılan açıklama ile markanın satışı duyurulurken, Honor’ın yeni sahibinin Shenzhen Zhixin New Information Tecnology Co. Ltd. olduğu bilgisi paylaşıldı. Markanın satış sebebi olarak ise Huawei’nin tüketici işinin son dönemlerde yaşadığı baskı olduğu bilgisine yer verildi.

Huawei'den Resmi Açıklama: Honor Satıldı!

Çin’in telekomünikasyon devi Huawei, global internet sitesinden 2013 yılında alt markası olarak piyasaya sürdüğü Honor ile ilgili satış bilgisini duyurdu. Kuruluşu ardından 70 milyonluk satış rakamına ulaşıldığı kaydedilen Honor markasının yeni sahibi ise Shenzhen Zhixin New Information Tecnology Co. Ltd. oldu.

“Huawe’nin Tüketici İşi Son Zamanlarda Büyük Baskı Altındaydı”

Huawei resmi web sitesi üzerinden yapılan satış duyurusunda, markanın satış sebebi olarak “tüketici işi üzerindeki baskı” gösterildi. Zor zamanlara dikkat çekilen açıklamada Huawei açıklamasında, “Huawei’nin tüketici işi, son zamanlarda büyük baskı altında. Bunun nedeni, cep telefonu işi için gerekli olan unsurların tedarikinde yaşanan sıkıntılardır. Huawei Investment & Holding Co. Ltd. bu nedenle Honor ticari varlıklarını Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd.’ye satmaya karar verdi. Bu satışla birlikte Honor’ın kanal satıcılarının ve tedarikçilerinin yaşadığımız bu zor zamanlarda başarılı olmasına yardımcı olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

“Kendi Hayatta Kalmasını Sağlamak İçin Yapılmıştır”

Açıklamanın devamında satış ardından Huawei markasının Honor markasına ait ticari varlığı kalmayacağı ile birlikte söz hakkı bulunmayacağının da altı çizildi. Honor’ın kendi ayakları üzerinde kalacağının altı çizilen açıklamada, “Satış tamamlandıktan sona Huawei, yeni Honor şirketinde herhangi bir hisseye sahip olmayacak veya herhangi bir iş yönetimi veya karar alma faaliyetine dahil olmayacaktır. Bu hamle, Honor’ın endüstri zinciri tarafından kendi hayatta kalmasını sağlamak için yapılmıştır.” ifadeleri ile satış sonrası sürece ilişkin merak edilenler aydınlatıldı.

7 Yıl Boyunca 70 Milyon Üzerinde Satış Yapıyor!

Huawei kanadından gelen açıklamada, Honor markasının 7 yıllık süreçte kat ettiği mesafe de rakamlar ile netlik kazandı. 2013 yılında Huawei markası olarak piyasaya sürülen Honor’ın, sadece 7 yılda 70 milyon üzerinde satış yaptığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, “2013 yılında kurulduğundan bu yana, Honor markası, düşük ve orta seviye fiyat aralığında telefonlar sunarak gençlik pazarına odaklandı. Geçtiğimiz 7 yıl boyunca, Honor markası, yılda 70 milyonun üzerinde satış yapan bir akıllı telefon markası haline geldi.” ifadeleri kullanılarak satış sebebinin markanın satışları ile ilgili olmadığının altı çizildi.

Yaklaşık 15 Milyar Dolarlık Bir Rakam Ödendi!

Henüz hem Huawei, hem de Shenzhen cephesinden Honor satışı ile ilgili resmi bir satış bedeli açıklanmadı. Kamuoyuna yansıyan haberlere göz atıldığında ise Honor satışı için Shenzhen’in yaklaşık 15 milyar dolar ödeme yaptığı belirtiliyor.

Yorum Yap

Yorum Yap