1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Hulusi Akar: Türk Askeri Azerbaycan’a Gidecek

Hulusi Akar: Türk Askeri Azerbaycan’a Gidecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'a asker gönderilmesi hakkında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin değerlendirdi. “Bu tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Mehmetçik, Azerbaycan'daki görevlerinin başına gidecek.” açıklamasını yapan Akar, bu konuda Kara Kuvvetlerinin çalışmaları tamamladığını kamuoyuna açıkladı.

Hulusi Akar: Türk Askeri Azerbaycan'a Gidecek

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Hulusi Akar ve diğer komutanlar, projelerle ilgili kapsamlı bilgiler aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dışında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ziyaret edenler arasında; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Muhsin Dere de vardı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar burada yaptığı açıklamasında TSK’nın Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, şu ana kadar Türk askerinin görevini başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. “İnşallah bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getirecektir.” diyen Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin artık uluslararası alanda bir özne haline geldiğini ifade etti.

Akar: “TSK Tüm Tehdit ve Tehlikeler Karşı Mücadele Edecek”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin binlerce yıllık şanlı tarihinden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimizle, ruh kökümüze bağlı olarak başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere bütün tehlikelere karşı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğini söyleyen Akar, Mehmetçiğin gerektiği zaman sınır ötesinde de destan yazdığını ifade etti. Akar konuşmasında Azerbaycan topraklarını işgal altından kurtarmasına yönelik değerlendirmelere de yer verdi.

Azerbaycan ile İlgili Tezkere Çıktı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir başarı göstererek 30 yıldır süren Ermenistan işgalindeki topraklarını geri kazandığını belirten Akar, Karabağ kapsamındaki anlaşmaya göre Rusya ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Bu görüşmelerle ilgili “Azerbaycanlı kardeşlerimizin tüm hak ve menfaatlerinin korunması, kollanması konusunda yapılması gereken ne varsa onları yaptık, yapıyoruz.” açıklamasında bulunan Akar gerekenleri yaptıklarını bildirdi.

Akar: “Mehmetçik En Kısa Sürede Azerbaycan’a Gidecek”

Azerbaycan’la ilgili tezkerenin çıktığını hatırlatan Akar, bu tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Mehmetçiğin Azerbaycan’daki görevlerinin başına gideceğini söyledi. “Bununla ilgili olarak da özelikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı. Onların nakliyesiyle ilgili Hava Kuvvetlerimiz de hazır.” diyen Akar çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Akar: “Yunanistan Ege’deki Adaları Silahlandırıyor”

Yunanistan’ın Ege’deki adalarını uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığına da değinen Bakan Hulusi Akar, “Bizim yaptığımız bilimsel ve teknik çalışmalar tahrik gibi gösteriliyor. Bu gerçekten yanlış bir yaklaşım iyi komşuluğa yakışmıyor.” dedi. Yunanistan’ın bizim uzattığımız dostluk eline karşı en yanlış hareketleri yaptığını söyleyen Akar, bu konudaki iyi niyetimizi göstermeye devam edeceğimizi ifade etti.

Yorum Yap

Yorum Yap